|

Paris'te sığınmacılara tahliye operasyonu

Fransa'nın başkenti Paris'te polis, nehir kenarı ve köprü altlarında barınan yaklaşık bin sığınmacıyı tahliye etti. Yetkililer, şimdiye kadar 36 tahliye operasyonu gerçekleştirerek sığınmacıları geçici barınma merkezlerine yerleştirdi.

Yeni Şafak
13:09 - 4/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:16 - 4/06/2018 Pazartesi
AA
Tahliye operasyonu, sabahın erken saatlerinde başladı.
Tahliye operasyonu, sabahın erken saatlerinde başladı.

Fransa'nın başkenti Paris'te nehir kenarı ve köprü altlarında barınan yaklaşık bin sığınmacı polis tarafından düzenlenen operasyonla tahliye edildi.

Paris Bölge Valiliği ve Paris Emniyet Müdürlüğü, tahliye operasyonunun sabahın erken saatlerinde başladığını duyurdu.

Spor salonuna götürüldüler

Ortak basın açıklamasında, başkentin 10. bölgesinde bulunan Saint-Martin Kanalı, Porte des Poissonniers ve la Chapelle mahallelerinde nehir kenarı, metro istasyonu ve köprü altlarında barınan yaklaşık bin sığınmacının, otobüslerle bölgede bulunan bir spor salonuna götürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, toplanan sığınmacıların sağlık kontrolü ve kimlik belirleme işlemlerinden sonra başkent ve civarında bulunan 16 ayrı kabul merkezine yerleştirileceği kaydedildi.

Yetkililer, şimdiye kadar 36 tahliye operasyonu gerçekleştirerek sığınmacıları geçici barınma merkezlerine yerleştirdi.

Kampların kaldırılması istenmişti

Sığınmacılar, Paris Belediyesi ve İçişleri Bakanlığı arasında da son dönemde tartışma konusu olmuştu. Belediye Başkanı Anne Hidalgo, geçen ay bakanlığa bir çağrıda bulunarak, sığınmacı kamplarının kaldırılmasını istemişti.

Fransa yönetimi, ülkede bulunan sığınmacıların kötü muameleye uğraması dışında, ilkel kamplardan tahliye edilen sığınmacıların geçici kamplara yerleştirilmesi ve buradan kısa süre sonra salıverilmesi nedeniyle de eleştiriliyor.

#Fransa
#Paris
#Paris’te çadırlarda yaşayan binlerce sığınmacı tahliye edildi
#Sığınmacılar
6 yıl önce