|

PKK sivilleri öldürün talimatı verdi

Ağrı Valisi Musa Işın, bölücü terör örgütü PKK'nın Doğubayazıt ve Gürbulak Sınır Kapısı'nda sivilleri katletme talimatı verildiğini, suçun devletin üzerine atılmak istendiğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 00:37 - 17/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Işın, Eleşkirt ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütü ve destekçilerinin iki yıldır Ağrı'da büyük bir oyun oynadığını anlattı. “Özellikle Doğubayazıt'ta büyük bir sivil katliam yapıp bunu 'Devlet yaptı' diyecekler” ifadesini kullanan Işın, sözlerini şöyle tamamladı:



TERÖRİSTLERE KATLİAM EMRİ


“Allah fırsat vermesin bunlara. PKK'nın Doğubayazıt ve Gürbulak Sınır Kapısı'nda böyle bir oyunu vardır. Bunu bertaraf etmeye çalışıyoruz. PKK'ya verilen talimat: Doğubayazıt ya da Gürbulak Sınır Kapısı'nda sivil katliam yapın, bunu da devlet yaptı diyelim. Seçim öncesi de işimize yarasın. Nasıl olsa biz Kürtleri çok rahat kandırabiliyoruz. Siz Kürtleri kandıramayacaksınız. Kürtler, inşallah faziletleriyle sizleri boğacaktır.”



3 ilde 10 terörist öldürüldü


Tunceli, Hakkari'nin Yüksekova ve Diyarbakır'ın Lice ilçelerinde önceki gün düzenlenen operasyonlarda terör örgütü PKK'ya ait üç mağara tahrip edildi 10 terörist de öldürüldü. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada “Tunceli, Hakkari-Yüksekova ve Diyarbakır-Lice'de icra edilen hava harekatında Bölücü Terör Örgütü'ne ait, üç mağara ile iki barınak tahrip edilmiş, 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir” denildi.



TSK'dan yapılan bir diğer açıklamada ise, “Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda, Bölücü Terör Örgütü tarafından kullanılan sekiz gözlü bir mağaraya girilmiş ve bir adet Doçka uçaksavar makineli tüfeği, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet Bixi makineli tüfeği, bir adet YAESU telsiz, sekiz adet el bombası, bir adet dürdün ve ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mühimmat, yiyecek, yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirilmiştir” bilgisi verildi.





#Musa Işın
#Doğubayazıt
#pkk
#Gürbulak Sınır Kapısı
9 yıl önce