|

Planları tutmadı

PKK’nın üst düzey teröristlerini sahaya sürme taktiği boşa çıktı. Örgütün elebaşlarından 110’u etkisiz hale getirilerek, eli kanlı örgütün “toparlanma planı” bozuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:46 - 16/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Terör örgütü PKK son 14 ayda düzenlenen operasyonlarla çöküş noktasına geldi.
​Terör örgütü PKK son 14 ayda düzenlenen operasyonlarla çöküş noktasına geldi.

Terör örgütü PKK son 14 ayda düzenlenen operasyonlarla çöküş noktasına geldi. Toparlanmak için üst düzey teröristlerini sahaya süren örgütün bu planları boşa çıktı. Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarını aralıksız sürdüren TSK ve emniyet güçleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile yurt dışında yoğun şekilde operasyonlar yürüttü. Başarılı operasyonlar sonucu büyük kayıplar veren terör örgütü PKK, uzun yıllar örgütte bulunan bazı teröristlerin de pişmanlık duyarak teslim olmasıyla taktik değişikliğine gitti.

ÖRGÜTE KATILIM BİTTİ

Son 11 ayda 106 kişinin, ekim ayında ise 5 kişinin katıldığı örgütte, katılımın azalması ve üst üste çok sayıda kayıp verilmesiyle panik oluştu. Eylemlerini gerçekleştirecek eleman bulamayan terör örgütü, uzun yıllar silahlı çatışmaya girmeyen sözde üst düzey sorumlularını da öne sürmek zorunda kaldı. Güvenlik güçleri, şehir ve kırsalda son 14 ayda yürüttüğü operasyonlarda örgütün sözde sorumlularından 110’unu etkisiz hale getirerek, eli kanlı örgütün planını bozdu. 14 ayda 4 bin 316 teröristin öldürüldüğü operasyonlarda, İçişleri Bakanlığının “Aranan Teröristler Listesi”nde yer alan çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Şu ana kadar kırmızı listede yer alan biri DEAŞ biri de PKK’lı olmak üzere 2 üst düzey terörist öldürüldü. Gri listede yer alan 42, turuncu listede yer alan 4, yeşil listede yer alan 7 ve mavi listede yer alan 1 terörist etkisiz hale getirildi. Son olarak da kırmızı listede yer alan terörist Hülya Eroğlu öldürüldü.

#PKK
#Terör Örgütü
6 yıl önce