|

Plastik atıkları yakıta çevirecek proje

Dünya nüfusunun her geçen yıl artmasıyla beraber oluşan çevre kirliliğine karşı İngiliz araştırmacılar yeni bir proje üretti. Swansea Üniversitesi tarafından geliştirilen proje, her türden plastik atığı otomobil yakıtına dönüştürüyor.

Yeni Şafak
09:52 - 4/09/2018 Salı
Güncelleme: 10:00 - 4/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Hidrojen yakıt hücreli bir otomobilin motoru.
Hidrojen yakıt hücreli bir otomobilin motoru.

Çevre kirliliğinin önlenebilmesi için özellikle plastik atıkların geri dönüşümü büyük önem arz ediyor. İngiltere’deki Swansea Üniversitesi araştırmacıları yeni projeyle hem çevre kirliliğini önlemeyi hem de yakıt sorununu gidermeyi hedefliyor.

Eğer araştırma başarıya ulaşırsa elektrikli otomobiller yakıt olarak plastik atıkları kullanacak. Doğaya karışması ortalama 450 yıl süren plastik atıkların bu şekilde kullanılması dünyanın iki büyük problemine çözüm olabilir.


'Tüm plastik atıkları yakıta çevirebilir'

  • Projeden sorumlu olan Dr. Moritz Kuehnel, “Bu projenin en güzel yanı, kullandığınız maddenin özel bir işlemden geçmesi gerekmiyor. Bir sıvı yağ kabını mı kullanmak istiyorsunuz; kabın içinde kalan yağ sizin için bir sorun olmayacak, aksine süreci güçlendireceğini bile söylemek mümkün.” açıklamasında bulundu.

Swansea Üniversitesi araştırmacılarının geliştirdiği proje, plastik atıkları hidrojen kaynağına çevirerek hidrojeni oksijenle sentezliyor ve bu sayede araçlara yakıt olarak kullanılabiliyor. Tüm plastik atıklara doğrudan uygulanması planlanan projenin dünyadaki atık ve yakıt sorunlarına çözüm olabileceği ifade ediliyor.

#Teknoloji
#bilim
#atık
#yakıt
#otomobil
6 yıl önce