|

Prim borcu olana müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu son günlerde tartışılan konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Soylu GSS primlerini ödeyemeyen vatandaşlara müjde vererek, "tek prim ödenecek ve 65 liradan düşük olacak" dedi.

Yeni Şafak
08:09 - 19/06/2016 Pazar
Güncelleme: 05:13 - 19/06/2016 Pazar
Diğer

Türkiye'nin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin içinde sağlık reformunu, sosyal güvenlik reformunu, genel sağlık sigortası reform dönüşümünü başarı ile gerçekleştirmiş yegane ülke olduğunu söyleyen Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Amerika bunu başaramadı, ama Türkiye başardı. Yaklaşık 10 milyon 50 binin biraz üzerinde Genel Sağlık Sigortası'ndan istifade eden vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımızın 7 milyon 300 bini yeşil kartlı. Diğerleri de işte 65 lira gibi bir prim ödeyerek, 197 lira prim ödeyerek, 395 lira bir prim ödeyerek hem özel hastanelerden, hem de devlet hastanelerinden istifade edebilmektedirler. Genel Sağlık Sigortası'ndaki 3 milyonu aşkın kişi için tek bir prime gidiyoruz. Bugünkü 65 liranın altında olacak."



'BEN DE YAŞA TAKILDIM'

Takvim'in haberine göre, Bakan Soylu erken emeklilik beklentileriyle ilgili de şunları söyledi: "Kamuoyu da takdir eder ki sosyal güvenlik sistemimizin bir gelir-gider dengesi var. Bunu sürdürülebilir kılmak zorundayız. Ben de emeklilikte yaşa takılanım. Benim bugün emekli olmam lazım. 25 yıla yakın prim ödedim ve ben de yaşa takıldım. SSK da, Bağ-Kur da ödedim ama bugün bekliyorum. 46 yaşındayım, ama 50 yaşında emekli olmamam lazım. Ben 60 yaşına kadar 65 yaşına kadar çalışmam lazım. Avrupa'da bu yaş 67'ye kadar çıktı."..


#Prim borçları
#GSS primleri
#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu
8 yıl önce