|

Provokasyona geçit yok

Türkiye genelinde işçiler, 1 Mayıs’ı kutlamak için bugün meydanlarda olacak. Polis, İstanbul’da kutlamaları provoke etmek isteyenlere karşı alarma geçti.

Yeni Şafak ve
03:00 - 1/05/2016 Pazar
Güncelleme: 00:48 - 1/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Çalışanlar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü bugün ülke genelinde kutlayacak. Muhtemel provokasyonlar nedeniyle özellikle İstanbul'da yoğun güvenlik önlemleri alındı. İstanbul'da yaklaşık 24 bin 500 polis, Taksim'e çıkmak isteyen illegal gruplara karşı teyakkuzda olacak. Taksim Meydanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kamyonlarla getirilen bariyerler, dün sabah saatlerinden itibaren Taksim Meydanı ve çevresine konuldu.



METRO AÇIK KALIYOR



Metrolardan sadece Taksim Metro İstasyonu kapalı kalacak. Beyoğlu'nda Tarlabaşı Bulvarı, Mete Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Sıraselviler Caddesi trafiğe kapatılacak. Bakırköy'de de İsmail Erez Bulvarı ve İsmail Erez Bulvarı'na bağlı sokaklar, Ekrem Kurt Bulvarı, D-100 güney yan yoldan Olgunlar Sokak girişi, D-100 güneyden Bakırköy Halk Pazarı'na girişler kapalı olacak.



İstanbul'da kutlamalar Bakırköy'de


DİSK, KESK, TMMOB ile TTB, 1 Mayıs'ı İstanbul-Bakırköy Halk Pazarı'nda kutlayacak. Türk-İş Çanakkale'de Hak-İş ise Sakarya'da olacak. Bu arada Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ile sendika üyeleri, 1 Mayıs 1977'de yaşanan olaylarda ölenlerin anısına Kazancı Yokuşu'ndaki anıta karanfiller bıraktı.



#1 Mayıs
#Ekrem Kurt Bulvarı
#DİSK
#KESK
8 yıl önce