|

PTT personel alımı 2017 - PTT başvuru şartları

PTT personel alımı 2017 hakkındaki son gelişmeleri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. PTT başvuru şartlarını öğrenmek isteyenler sayfamızdan tüm detayları görebilirler. Yapılan son dakika açıklamasında 2017 yılında 2 bin 500 personelin alınacağı açıklandı. Peki PTT personel alımı başvuruları nasıl yapılır, şartları nelerdir? İşte merak edilen tüm bilgiler.

Yeni Şafak
19:38 - 8/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:55 - 8/02/2017 Çarşamba
Diğer
PTT personel alımı 2017
PTT personel alımı 2017

PTT personel alımı 2017 başvuruları ile ilgili bilgileri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2017 yılı içerisinde PTT'ye 2 bin 500 personel alımı gerçekleştireceğini duyurmuştu. PTT personel alımı ve başvurular ile ilgili açıklamaları haberimizden görebilirsiniz.




Bakan Arslan: "PTT artık küresel bir oyuncu"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, PTT Yönetim Koordinasyon Toplantısında konuştu.



Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:



PTT, Dünya Posta Birliğinin konsey başkanlığını alarak sektöre yön verecek bir kuruluş haline geldi. Bu bizi gururlandırıyor ve omuzlarımıza yeni sorumluluklar yüklüyor. Bu sorumluluk çerçevesinde daha önce 700 olan otomasyonlu iş yeri sayımızı 4 binlere çıkarmış durumdayız.



Yılda 200 milyon zarar eden PTT'den 3 milyar ciro elde eden PTT haline geldi. PTT artık küresel bir oyuncu. 4 yıl boyunca dünya posta sektörünün İstanbul Stratejisi ismiyle anılacak olmasının omuzlarımıza yüklediği yeni bir sorumluluk var. PTT artık küresel bir oyuncu. Bu oyunculuğa bağlı olarak iddiamız yüksek. Üstlendiğimiz misyon ve bu hedeflere 40 bin PTT ailesiyle birlikte ulaşacağız. Son yıllarda yaptıklarımız, bundan sonra yapacaklarımızın teminatı. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bir kamu kuruluşu olarak bu görevi yaparken aynı zamanda bir ticari kuruluş olarak hızlı ve büyük adımlarla yürümemiz gerekiyor. Ülkemizin ortaya koyduğu hedeflerine ulaşması açısından gece gündüz çalışmamız gerekiyor. Bu ekibin bir parçası olarak üzerimize düşeni yapacağız.



PTT'NİN PERSONEL ALIM ŞARTLARI NELERDİR?


Yapılacak 2500 personel alımıyla ilgili herhangi bir koşul açıklaması yapmayan PTT, genel alımlarında bazı kriterlere dikkat etmektedir. Aşağıdaki bilgiler PTT'nin genel personel alım kriterleridir. Yeni alımlarla ilgili herhangi bir kılavuz henüz yayımlanmamıştır.



Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,



35 yaşını geçmemiş olmak,



Kamu haklarından mahrum kalmamış olmak,



(Erkekler) Askerlik hizmetini yapmış olmak,



Görevini yapmasına engel herhangi bir hastalığı bulunmamak,



2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olmak,



Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmamış olmak,



Daha önce çalıştığı yerlerden çıkartılmamış olmak ilk aranan şartlar arasında yer almaktadır..



PTT'NİN HİZMET ALANI


1. Mektup postası gönderileri 2. Taahhütlü Gönderiler 3. Alma Haberli Gönderiler 4. Alıcının Kendisine Verilecek Kaydını Taşıyan Gönderiler 5. Özel Ulak İşaretli Gönderiler 6. Postrestant Adresli Gönderiler 7. Ödeme Şartlı Posta Gönderisi 8. Değer Konulmuş Gönderiler 9. Tebligat İşlemleri 10. Telgraf 11. Kütüphane Hizmeti 12. Posta pulları 13. Havale işlemleri 14. Hesap işlemleri 15. Efektif İşlemler 16. Fatura Ödemeleri 17. Vergi ve Ceza Ödemeleri 18. Sigortacılık hizmetleri 19. Sgk tahsilatları 20. Ürün satışı 21. Maaş ve Yardım Ödemeleri 22. Telekominikasyon hizmetleri 23. Yurtiçi ve yurt dışı kargo



PTT HAKKINDA


Ptt, Posta ve Telgraf Teşkilatı kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Ptt; 23 Ekim 1840 tarihinde kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına posta, banka ve lojistik alanlarında hizmet sunan bir kurumdur. Ptt, 2013 yılı Mayıs ayında TBMM'de kabul edilen tasarı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (Ptt AŞ) haline gelmiştir. Ptt Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına bağlıdır. Ptt'nin bir üst kuruluşu "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı" dır. Genel müdürü "Osman Tural" dır. Ptt genel merkezi "Şehit Teğmen Kalmaz Caddesi No 2 Ulus/Ankara" adresinde bulunmaktadır.



#PTT
#PTT Personel alımı 2017
#PTT başvuru
#Başvuru şartları
7 yıl önce