|

Putin'den Erdoğan'a Merkel cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Erdoğan Putin'e, Merkel'le görüşmelerinin nasıl geçtiğini sorunca, Putin "Good, very good" diyerek gülümsedi.

Yeni Şafak
09:48 - 16/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:25 - 16/11/2015 Pazartesi

Türkiye'nin dönem başkanı olduğu G20 Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili görüşmeler gerçekleştiriyor.



Erdoğan, günün son görüşmesinde Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi.



G20 Liderler Zirvesi'nin düzenlendiği Regnum Otel'deki basına kapalı görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmede Türk tarafından Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Rus tarafından da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov hazır bulundu.



ERDOĞAN'IN MERKEL SORUSU


Basın mensuplarının görüntü aldığı sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Merkel ile görüşmeniz nasıl geçti?" sorusu üzerine Putin, İngilizce "Good, very good" diyerek gülümsedi.



Saat 00:20'de başlayan görüşme 55 dakika sürdü.



İlginç diyalog


Erdoğan ile gazeteciler arasında dün akşam ilginç bir an yaşandı.



Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi öncesinde fuaye alanındaki ikramlıklardan bir nektarin aldı.



Nektarini bıçakla kesmek isteyen Erdoğan daha sonra basın mensuplarına dönerek 'Kusura bakmayın ısırarak yiyeceğim' dedi. Bu sahne salonda gülüşmelere neden oldu.




15 ARALIK'TA YİNE GÖRÜŞECEKLER


Erdoğan ve Putin'in yaptıkları ikili görüşmede, Türkiye ve Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısının 15 Aralık'ta Rusya'da yapılması konusunda teyitleştikleri öğrenildi.








#erdoğan
#putin
#erdoğan merkel
#putin merkel
8 yıl önce