|

Ramazan ne zaman? 2017 İlk oruç ne zaman başlıyor?

2017 Ramazan ayı ne zaman? sorusu mübarek Ramazanın yaklaşmasıyla merak konusu oluyor. Sahur ve iftarların heyecanla beklendiği, tüm Müslümanlara farz olan Ramazan orucunun ne zaman başladığını Diyanet İşleri Başkanlığına göre Ramazan ayının başlama zamanını sizlere sunuyoruz. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinin de içinde bulunduğu Ramazan ayının ilk günü ne zaman? 2017 Ramazan orucu ne zaman başlıyor? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
14:01 - 18/05/2017 Perşembe
Diğer
Ramazan ne zaman? 2017 İlk oruç ne zaman başlıyor? Ramazan orucu ne zaman?​ sorularının yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık.
Ramazan ne zaman? 2017 İlk oruç ne zaman başlıyor? Ramazan orucu ne zaman?​ sorularının yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık.

Ramazan ne zaman? İlk oruç ne zaman? 2017 Ramazan orucunun ilk günü ne zaman? sorularının yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık. Fazileti hakkında çok sayıda ayet ve hadis bulunan bereket ayı Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Aklı başında olan ve buluğ çağına erişmiş olan her Müslümana farz olan Ramazan orucu alimlerin ittifakıyla farzdır. Farz olan Ramazan orucunun yanında nafile ibadetlerinde çokça yer aldığı bu ayda şeytanlar zincire bağlanır. Müslümanların kötü alışkanlıklarını terketmesi ve yapamadıkları farz ibadetleri yapmaya başlamalara için büyük bir fırsat. Peki Ramazan ne zaman başlıyor? İşte ilk sahur ve ilk iftar vakitleri…

Ramazan ne zaman?

İslamın beş şartından birisi olan Ramazan orucu

27 Mayıs 2017 Cumartesi günü başlıyor. İlk sahur 27 Mayıs gecesi yapılacak. İl iftar ise 27 Mayıs akşam ezanının okunmasıyla olacaktır. 24 Haziran Cumartesi günü akşamı ise Ramazan ayı bitiyor.

İftar ve sahur saat kaçta yapılacak?

İlk iftar İstanbul’da 20:33’te yapılacak, sahur ise 3:36’da yapılacak. Ankara’da ise ilk iftar 20:15’te yapıluırken sahur 3:27’de yapılacak. İzmir’de ilk iftar 20:33’te yapılırken ilk sahur 3:59’da yapılacak. İftar her gün ileri doğru gidecek, en kısa oruç Ramazan’ın ilk günü tutulacak.


Ramazan ayı nedir?

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır:

"Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar"

Ramazan, öncelikle oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevinin yerine getirildiği,her türlü hayır, rahmet ve bereketi kendisinde barındıran bir aydır. Dolayısıyla Ramazanayının en önemli özelliği oruç ibadetinin bu aya tahsis edilmesidir. Bundan dolayı Ramazanayına "Şehr-i Siyam" denilmiştir.

Ramazan orucu, hicretin ikinci yılı içinde Şaban ayında farz kılınmıştır. Orucun farzolduğu Kitap, Sünnet ve İcma ile sabittir. Kur'an-ı Kerimde,

"Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilerefarz kılındığı gibi size de farz kılındı" buyurulmuştur (Bakara, 2/183).

Müminlere bir ikram olarak sunulan Ramazan ayı; ibadet, tövbe, dua, zikir, arınma,sosyal yardımlaşma ve dayanışma ayıdır.

Ramazan ne zaman? 2017 İlk oruç ne zaman başlıyor? Ramazan orucu ne zaman? sorularının yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık. En güncek haberleri yenisafak.com adresinden takip edebilirsiniz.

#Ramazan
#Ramazan ne zaman
#Ramazan orucu
#Oruç ne zaman?
#İlk oruç ne zaman?
#2017 Ramazan ayı
7 yıl önce