|

Referanduma hazırız

Hollanda genelinde yüksek seçim kurulunun kayıtlarına göre 245 bine yakın seçmen var. Vatandaşlarımız Hollanda'da 3 merkezde kurulacak toplam 73 sandıkta oylarını kullanacak. Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, "Sandıkların güvenliği konusunda da gerekli görüşmeler yapılıyor" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 15/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:11 - 17/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız Hollanda polisi tarafından Bakan Kaya'nın yanına gitmesi böyle engellenmişti.
Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız Hollanda polisi tarafından Bakan Kaya'nın yanına gitmesi böyle engellenmişti.

Yeni Şafak'a özel açıklama yapan Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, "Rotterdam Başkonsolosluğu olarak biz 35 sandık kuracağız. Vatandaşlarımız için ayrıca Amsterdam Başkonsolosluğumuz 18 sandık, Deventer Başkonsolosluğumuzda 20 sandık açılacak. Sandıkların kurulacağı merkezler sosyal medya mecraları üzerinden en kısa sürede bildirilecek. Bu hafta içinde mekanların duyrulmasını bekliyoruz. YSK kararı çerçevesinde yurtdışı seçmen kaydı bulunan vatandaşlarımız eğer açıksa ve sandık kurulmuşsa istedikleri yurtdışı seçim mahalinde oylarını kullanabilirler. Örneğin Deventer bölgesinde ikamet eden bir vatandaşımız o gün Lahey'de ise gelip orada oyunu kullanabilecek. Sandıkların güvenliği konusunda da gerekli görüşmeler yapılıyor" dedi.










#Hollanda
#Rotterdam
#Sadin Ayyıldız
7 yıl önce