|

Sahur vakitleri 2016 - Sahura ne zaman kalkacağız? İmsakiye 2016

Sahur vakitleri 2016’yı sizler için hazırladık. Vatandaşlar sahura ne zaman kalkacaklarını merak ediyor. Ramazan ayının da gelmesiyle birlikte bu gece ilk teravih namazını kılacak ve gece de sahura kalkacaklar. İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin de sahur vakitlerini haberimizden öğrenebilirsiniz. Ayrıca sizler için hazırladığımız özel Ramazan sayfasından ise bu aya özel bilgiler de bulabilirsiniz. İşte 2016 sahur vakitleri…

Yeni Şafak
08:57 - 5/06/2016 Pazar
Güncelleme: 09:48 - 5/06/2016 Pazar
Diğer

Sahur vakitleri 2016 belli oldu. Diyanet'in resmi sayfasından imsakiye açıklandı ve vatandaşlar artık hangi ilde saat kaçta sahura ne zaman kalkacağını öğrenebiliyor. Sizler de sahura ne zaman kalkacağınızı merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilir ve 2016 sahur vakitlerini öğrenebilirsiniz.








İstanbul İmsakiyesi



2016 İSTANBUL İMSAKİYESİ

Ramazan'da beslenme hazırlığı





Beslenme Uzmanı Dyt. Bahattin Arslan, oruç tutanlarda metabolizmanın kendisini korumak amacıyla düzenli olarak hızını düşürdüğünü ifade ederek, “Bu da kişinin daha az enerji ile yapması gerekenleri yapabileceğini gösteriyor. Bu sebepten dolayı oruç sırasında çok enerji isteyen işlerden uzak durulmalıdır" dedi.



“Oruç tutacak kişinin bedenen ve ruhen sağlıklı olması gerekmektedir. Çeşitli rahatsızlıkları ve hastalıkları olan kişiler oruç tutarken mutlaka doktorlarına danışmak zorundadırlar" diyen Arslan, bir aylık oruç süresinden kişilerin sağlıklarını bozmadan çıkmalarının önemli olduğunu vurguladı.



Vücudun aç kaldığı süre içinde enerji olarak kullanacağı yakıtı belirlediğini ifade eden Arslan, karaciğerin bu vazifeyi üstlenerek şeker depoladığını söyledi. Vücudun şeker ihtiyacını karşılamak için önce alınan besinlerdeki şekeri daha sonra karaciğerde depolanmış şekeri kullandığını belirten Arslan, “Bu yüzden oruç tutan kişilerin proteinli gıdalardan (et, süt vb.) çok karbonhidratlı (sebze, meyve, tahıllar) gıdaları tüketmeleri vücut dayanıklılığı ve direnci için daha yararlı olacaktır" ifadelerini kullandı.





İftar saatinde yapılması gerekenlere dikkat çeken Beslenme Uzmanı Dyt. Arslan, bütün gün oruç tutmuş bir bedene ani yüklemeler yapmanın hem sindirim hem de endokrin sistemine zarar verebileceğini vurgulayarak şunları önerdi:



  • - İftar saatinde orucunuzu mutlaka su ile açmaya özen gösteriniz.(Zeytin, hurma vb. gıdalarla açsanız bile suyunuzu içiniz)
  • - Ana yemeğe başlamadan önce mutlaka bir kase çorba içmeye özen gösteriniz.
  • - Ana yemeğinizin az yağlı gıdalardan oluşmasına dikkat ediniz.
  • - Yemeklerle birlikte mutlaka bol sıvı gıda ve içecekler alınız. (Ayran, meyve suyu, komposto vs.)
  • - Mümkün mertebe iradenize hâkim olunuz ve 1 porsiyondan fazla yemek tüketmeyiniz aksi halde mide rahatsızlıklarına yakalanabilirsiniz.
  • - Yemekte mutlaka az yağlı karışık bol salata tüketiniz.(Kabızlık yaşamamak için)
  • - Pilav, makarna, bulgur, kuru baklagiller gibi gıdalardan sadece birini 2-3 kaşık olarak tercih ediniz.
  • - Bağırsaklarınızın çalışmasını kolaylaştırmak için ya kepekli ekmek tercih ediniz ya da ramazan pidelerinden az miktarda tüketiniz.
  • - Ramazan'da daha çok az yağlı, kızarmamış, aşırı baharat ve tuz içermeyen sebze ağırlıklı gıdaları tüketmeye çalışınız.
  • - Et yemeklerinizi ya ızgara ya da fırınlama yöntemiyle pişiriniz.
  • - Yemekten en az 2-3 saat sonra vitamin ve posa ihtiyacınız için meyve tüketiniz.
  • - Aşırı kilolar alarak Ramazan'ı tamamlamak istemiyorsanız tatlı tüketiminizi minimuma indiriniz ve az şekerli sütlü tatlılar tercih ediniz".
#Sahur vakitleri 2016
#Sahura ne zaman kalkacağız
#Ramazan
8 yıl önce