|

Samsung, S-Pen'li yeni laptopunu tanıttı

Samsung, Chromebook ailesinin yeni üyesi Pro'yu tanıttı. Yüksek çözünürlükteki ekranı ve şık tasarımıyla dikkat çeken Chromebook Pro'nun en büyük özelliği, S-Pen ile birlikte geliyor olması.

Yeni Şafak
13:58 - 16/10/2016 Pazar
Güncelleme: 10:58 - 16/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Son dönemde Note 7'den ötürü zor günler geçiren Samsung, işlerini rayına koymak için var gücüyle çalışıyor. Bu çalışmaların sonuçlarından biri de saatler önce tanıtıldı: Samsung Chromebook Pro.



Bildiğimiz üzere Samsung'un hali hazırda Chomebook'ları bulunuyor. Fakat Pro modelini diğerlerinden ayıran çok büyük bir özelliği var: S-Pen. Güney Koreli teknoloji devi, Note serisi akıllı telefonlarında ve tabletlerinde kullandığı akıllı kalemi ilk kez bir Chromebook'ta kullanıyor.



  • Chromebook:
    Chrome OS işletim sistemine sahip bu bilgisayarlar, Android uygulamaları çalıştırmasıyla ve uygun fiyatıyla ön plana çıkıyor. Google'ın bulut bazlı tasarladığı işletim sistemi, tüm işlemler için online depolama özelliği kullanıyor. Böylece hem pilden hem de bellekten tasarruf sağlıyor.



Samsung Chromebook Pro, 12.3-inç ekran büyüklüğüne sahip. 2400x1600 çözünürlüğe sahip bu ekran 360 derece dönebiliyor. Chromebook Pro ayrıca 32GB dahili depolama ve 4GB RAM'e sahip. Sadece 12.9 mm kalınlığındaki cihaz, tam dolu batarya ile 10 saat kullanım sunuyor.





Chromebook Pro'nun dokunmatik ekranı, S-Pen'i en etkin şekilde kullanmaya imkan tanıyor. Böylece cihaz tamamen ters katlanarak tablet olarak kullanılabiliyor. Tamamen metal kasaya sahip Chromebook Pro, yurt dışında ön siparişe açıldı. Cihazın satış fiyatı ise 499 dolar.



#Samsung
#Chromebook Pro
#S-Pen
8 yıl önce