|

Seçim 2019 | Mersin Toroslar Yerel Seçim Sonuçları - CANLI

Seçim 2019 Mersin Toroslar seçim sonuçları ne durumda? 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçlarında hangi parti öne geçti Mersin Toroslar ilçesinde partilerin oy oranları, canlı seçim sonuçları ve sandık sonuçları. Mersin Toroslar belediye başkanlığı seçim sonuçları en hızlı şekilde Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasında!

Yeni Şafak
21:40 - 31/03/2019 Pazar
Güncelleme: 14:26 - 28/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Mersin Toroslar Yerel Seçim Sonuçları
Mersin Toroslar Yerel Seçim Sonuçları

Seçim 2019 yerel seçim sonuçları Mersin Toroslar ilçesinde son durum ne? Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan yerel seçimlerde Mersin Toroslar seçmeni nasıl bir karar verdi? Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte birlikte Mersin Toroslar ilçesinde seçim sonuçları belli olmaya başladı. Tüm seçmenlerin merak ettiği Mersin Toroslar ilçesinde kim belediye başkanı oldu? İşte tüm detaylarıyla Mersin Toroslar canlı yerel seçim sonuçları sayfamız!

MERSİN

Mersin, eski adıyla İçel, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık onuncu şehri. 2018 itibarıyla 1.814.468 nüfusa sahiptir. Akdeniz, Aydıncık, Bozyazı, Mezitli, Yenişehir, Toroslar, Anamur, Silifke, Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut ilçeleri olmak üzere toplam 13 tane ilçesi bulunmaktadır. Büyükşehir belediyesi statüsü bulunmaktadır. Türkiye'nin güneyinde bulunan bir liman kentidir. Mersin Limanı Türkiye'nin en büyük limanıdır.

Kentin kuzeyindeki Yumuktepe höyüğünde yapılan kazılarda birçok katman ortaya çıkarılmıştır. Bunların en eskisi, MÖ 6300'lere, en yenisi ise Selçuklu dönemine tarihleniyor. Kazılardan çıkarılan eserler, Adana Arkeoloji Müzesi ve Mersin Müzesi'nde sergileniyor. Mersin'in tarih sahnesine çıkışı 19. yüzyılın ortalarına rastlamaktadır. Bu dönemde henüz bir köy olan bölge, konar göçer bir Türkmen aşiretine ev sahipliği yapmış ve adını da bu aşiretten almıştır. Ayrıca Kapadokya bölgesinden gelen Rumlar kent nüfusuna hakim hale gelmişler ve 1850'de kentte 5.250 Ortodoks Rum'a karşılık 1.600 Müslüman yaşamaktaydı. Kentin kaderi özellikle Amerikan İç Savaşı sırasında dünyadaki pamuk kıtlığını gidermek amacıyla Çukurova'da gelişen pamuk üretimi ve bölgenin 1866'da demiryolu ağına bağlanması ile değişmiştir. Bu dönemde Mersin hızla, Çukurova'nın tarım ürünlerinin ihraç edildiği bir liman ve ticaret merkezi haline gelmiştir.

#Mersin Toroslar Seçim sonuçları
#Mersin Toroslar seçim 2019
#yerel seçim Mersin Toroslar 2019
#seçim sonuçları Mersin Toroslar
#Mersin Toroslar belediye başkanlığı seçim sonuçlar
#Mersin Toroslar yerel seçim sonuçları 2019
5 yıl önce