|

Şehit polis özel harekatçı olmak için bunu yapmış

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 16 Aralık tarihinde PKK'lı teröristlerin saldırısında ağır yaralanarak tedavi gördüğü GATA'da şehit düşen 43 yaşındaki Özel Harekat Polisi Atilla Güneş'in, özel harekat polisi olabilmek için yanağındaki beni aldırdığı öğrenildi.

Yeni Şafak
16:15 - 23/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:21 - 23/12/2015 Çarşamba
IHA

Tokat, 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Samet Pişkin'in cenazesinin acısını yaşarken, bir şehit haberi ile daha sarsıldı. Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaklaşık 6 gün önce PKK'lı teröristlerin saldırısında ağır yaralanarak tedavi gören evli ve 2 çocuk babası Atilla Güneş'in şehit haberi, Bitlis'te şehit olan Samet Pişkin'in Niksar ilçesinde toprağa verildiği saatlerde geldi.


Tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanlığı'nda (GATA) şehit düşen 43 yaşındaki Özel Harekat Polisi Atilla Güneş'in cenazesi Ankara'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Tokat'a gönderildi. Yoğun sis nedeniyle Sivas Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesi karayolu ile memleketi Tokat'ın Pazar ilçesine getirildi. Pazar Kaymakamlığı önünde düzenlenen törene şehidin eşi Sibel, oğulları 10 yaşındaki Doğan, 18 yaşındaki Alperen ve yakınları başta olmak üzere Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti Tokat Milletvekilleri Coşkun Çakır, Zeyid Aslan, Celil Göçer, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, ilçe belediye başkanları ile binlerce vatandaş katıldı.


Şehidin eşi Sibel Güneş, oğullarına sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cezaevindeki abisi Bülent Güneş de özel izinli olarak çıktığı cezaevinden cenazeye katıldı. İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında şehidin cenazesi meslektaşları tarafından ebediyete uğurlanmak üzere omuzlarda taşındı. Şehidin oğlu Alperen babasının tabutuna omuz vererek gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi, Menteşe köyünde toprağa verildi.



ÖZEL HAREKAT POLİSİ OLABİLMEK İÇİN YÜZÜNDEKİ BENİ ALDIRMIŞ

Şehidin çocukluk arkadaşı Pazar Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Cengiz Çevik, “Şehidimiz bundan 23 yıl önce askerliğini bitirdikten sonra özel harekat polisi olmak için yanağındaki beni, şehidimiz vatana olan sevgisinden dolayı aldırdı. Özel harekat sınavlarını başarı ile kazanıp görevine başladı. Şehidimiz doğu, güneydoğu illerinde yaklaşık 17 yıldır görev yapan arkadaşımızdı. Polisliği çok sevdiği için benini aldırdı. Özel harekat polisimizin vatana sevgisinin ispatıdır bu. Yanağındaki beni aldırması doktorların 'biraz hayati tehliken var' demesine rağmen 'ben bu vatanı çok seviyorum, bu vatana hizmet edeceğim, benimi aldırıp özel harekat polisi olacağım' demesi ile Pazar ilçemizin halkının gönlünde taht kurmuştur" dedi.





#Özel Harekat Polisi Atilla Güneş
#Jandarma Uzman Çavuş Samet Pişkin
#Bülent Güneş
#Ahmet Erdem
8 yıl önce