|

Sıcaklıklar eksi 20'yi gösterdi

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 20 dereceyle Kars'ta kaydedildi.

Yeni Şafak
13:38 - 6/12/2015 Pazar
Güncelleme: 11:39 - 6/12/2015 Pazar
AA
Gündem
Gündem

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yüksek basınç sistemi etkisi altında olan bölgede, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyretmeye devam ediyor.



Bölgede gecenin düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 20 dereceyle Kars'ta ölçüldü. Sıfırın altında olmak üzere hava sıcaklıklarının dün gece Ağrı'da 17, Ardahan'da 14, Erzurum'da 13, Erzincan'da 9, Iğdır'da 6, Tunceli'de de 3 dereceye kadar düştüğü bölgede, günün en yüksek hava sıcaklığının ise Tunceli'de 4, Iğdır'da 3, Erzincan'da sıfır, Kars ve Ağrı'da sıfırın altında 5, Ardahan'da sıfırın altında 4 ve Erzurum'da sıfırın altında 3 derece olarak gerçekleşmesi bekleniyor,



Yağışın durduğu bölgede kar kalınlıkları ise Ağrı'da 10, Erzurum'da 6, Ardahan'da 4, Kars'ta 2, Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde 32, Kars'ın Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde de 30 santimetre olarak ölçüldü.



Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklıklarındaki düşüş sonrası bölgede kuvvetli buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus yaşanabileceğinin değerlendirildiğini, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar ve yetkililerin tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.



Erzurum ve Tunceli'de 15 köy ve mahalle yolu kapalı


Etkili olan kar yağışı sonrasında Erzurum'da 5 mahalle ile Tunceli'de 10 köyün yolu kapalı bulunuyor. Yolların açılması için Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Tunceli İl Özel İdaresi ekiplerince yol açma çalışmaların aralıksız sürdüğü bildirildi.

#Doğu'da soğuk hava
#Erzurum
#Ağrı
#Iğdır
#Ardahan
#Kars
#Erzincan
#Tunceli
8 yıl önce