|

'Sinema çağımızın sanatı'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Anadolu Ajansının "global iletişim ortağı" olduğu "Uluslararası Aile Filmleri Festivali" kapsamında, 75.Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen etkinliğe katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, "Sinemanın çağımızın sanatı olduğunu düşünüyorum. Giderek yükselen bir sanat dalı" dedi.

Yeni Şafak
10:19 - 12/05/2015 Salı
Güncelleme: 07:22 - 12/05/2015 Salı
AA

Sinema sanatının toplumdaki önemine değinen İslam, "Sinemanın çağımızın sanatı olduğunu düşünüyorum. Giderek yükselen bir sanat dalı. Hatta zamanla edebiyatın alanını da işgal edecek kadar yükseliş içinde olduğunu düşünüyorum çünkü görsel sanatlar artık çok daha ciddi bir ivme kazanıyor günümüzde. Onun için sinemanın çok büyük bir önemi var kültür sanat hayatımızda" diye konuştu.



Hayatta ahenk yaratan sinemanın, bir tarafıyla sanat dalı olduğunu ama diğer taraftan insanları inşa etmeye yaradığını belirten İslam, son yıllarda Türk sinemasının takdire şayan bir yükselişi olduğunu vurguladı.



Bakan İslam, "Türk sineması için söylüyorum, bugün elimizde olan teknik imkanlar, geçmiş dönemde yoktu, mali kaynaklar da bu kadar geniş değildi, devlet desteği bu kadar yüksek değildi fakat buna rağmen onlar çok büyük başarılara imza attılar. Türkiye'yi yurt dışı festivallerde temsil ettiler. İlk ödüllü sanatçılarımızdan biridir Hülya hanım bu manada. Onun için onların çalışmalarının muazzam bir değeri var sinema tarihimiz açısından ve bugünümüz açısından" şeklinde konuştu.



Festival ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan İslam, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri iki hafta sürecek etkinlikte, dünya ve Türk sinemasından örnekler sergileneceğini, işitme ve görme engelliler için alt yapısı düzenlenmiş filmler sunulacağını, ortopedik engelliler için düzenlenen sinema salonlarında gösterimler yapılacağını anlattı.



Festivalde ayrıca panel, söyleşi, atölye çalışması, sergi ve tiyatro gösterileri de olacağını belirten İslam, sürekliliği olan aile filmleri festivalini ülkeye kazandırmak istediklerini bildirdi.



Hülya Koçyiğit: Dizileri seyrederken zorlanıyorum


İslam'ın konuşmasının ardından, sanatçı Hülya Koçyiğit'in katıldığı söyleşi düzenlendi.



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının himayesindeki aile filmleri festivalinin, "doğru atılmış bir adım" olduğunu belirten Koçyiğit, " Aile filmleriyle büyüdük, kültürümüzle tanıştık. Kültürümüzü yaşamak için eğitildik. Onun içinaile filmleri gerçekten hepimizin hayatında olan, her birimizin anılarını barındıran güzel filmler" dedi.



Koçyiğit, " Aile filmleri konusunda, 'belki de televizyon dizilerimiz ışık tutar' dedik ama bunda da yanıldık. Aileler var fakataile içinde öyle entrikalar, öylesine akıl almaz insanlar var ki gerçekten 'bu kadar kötülük bir Türk ailesinin içinde olabilir mi?' dedirtiyor bana. Zaman zaman seyrederken zorlanıyorum" şeklinde konuştu.



#Aile ve sosyal politikalar bakanı Ayşenur İslam
#Hülya Koçyiğit
#Sinema
9 yıl önce