|

Sınır güvenliğine ‘yüz tarama’ kalkanı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Komuta Kontrol Merkezi’nden anlık takip edilen sistem, özellikle uluslararası terörizm başta olmak üzere sınır aşan suçlarla mücadeleye önemli bir katkı sunuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/04/2016 mardi
Güncelleme: 19:15 - 18/04/2016 lundi
Yeni Şafak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca sınır güvenliğinin artırılması amacıyla İran, Irak ve Suriye kapılarında “yüz tarama ve kayıt sistemi” geliştirildi. Sistem; yasa dışı göç, göçmen kaçakçılığı, insan ticareti, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı başta olmak üzere, her türlü kaçakçılık ve yasa dışı geçişin önlenmesine yardımcı oluyor.



SON TEKNOLOJİK SİSTEM


Daha yüksek güvenliğin sağlanabilmesi amacıyla 1,1 milyon lira maliyetle 8 gümrük kapısında toplam 65 son teknoloji kamera sistemi kuruldu. Geriye dönük aylarca kayıt sorgulama yeteneğine sahip sistem, güvenlik tedbirlerinin artırılması ve yasa dışı sınır geçişleri ile mücadele kapsamında hizmet veriyor.



SIZMAYA KARŞI ÖNLEM


İstihbarat çalışmaları kapsamında hızlı teşhis yapılabilmesi amacıyla kontrol noktalarında kişilerin yüzlerini yüksek çözünürlüğe sahip kameralarla 7 gün 24 saat kayıt alınıyor. Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat birimleri başta olmak üzere, diğer kolluk kuvvetleri ve adli makamlar için denetim ve takip mekanizması sağlayan sistem sayesinde, aranan şüphelilerin sınır kapılarından sızması da engelleniyor.


#terörizm
#Sınır güvenliği
#Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Komuta Kontrol Merkezi
il y a 8 ans