|

Şırnak'ta 7 terörist teslim oldu

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu 7 teröristin, Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğunu belirtildi.

Yeni Şafak
16:25 - 12/06/2015 Cuma
Güncelleme: 16:28 - 12/06/2015 Cuma
AA

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.



Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince gün içerisinde, yasa dışı yollardan Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 612 ve Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan 42 kişi yakalandı.



Hudut hattında 2 bin 915 karton sigara, bir motorlu araç, 794 kutu muhtelif ilaç, altı büyükbaş ile küçükbaş hayvan ele geçirildi.



Gün içerisinde, yasa dışı yollardan Irak'tan Türkiye'ye geçmeye çalışan 17, Türkiye'den Irak'a geçmeye çalışan bir ve Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollardan 42 kişi geçmeye çalıştı.



Ayrıca bölücü terör örgütü mensubu 7 terörist, Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu, bir terörist de Siirt'in Pervari ilçesinde silahlı ve teçhizatlı olarak yakalandı.



Söz konusu olaylarla ilgili, adli tahkikat başlatıldı.

#TSK
#GKB
#7 terörist teslim oldu
9 yıl önce