|

Son dakika haberleri - Hakkari ve Bitlis'te 14 terörist öldürüldü

Son dakika haberleri: Türk Silahlı Kuvvetlerince, Hakkari ve Bitlis'te toplam 14 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgeden son dakika gelişmelerini haberimizden takip edebilirsiniz.

Yeni Şafak
19:19 - 27/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 19:30 - 27/03/2017 Pazartesi
AA
Hakkari ve Bitlis'te 14 terörist öldürüldü
Hakkari ve Bitlis'te 14 terörist öldürüldü

-Hakkari kırsalına düzenlenen hava harekatında 3, Şemdinli'de çıkan çatışmada 1, Bitlis'te devam eden Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ömer Doğan Operasyonu'nda ise 10 olmak üzere toplam 14 terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, anlık alınan istihbarat sonucu 09.36-09.40 saatlerinde Hakkari kırsalına hava harekatı düzenlendi.



Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı jetler, harekatla bölücü terör örgütü üyesi 3 kişiyi etkisiz hale getirdi. Bitlis'te ise bölücü terör örgütüne yönelik 22 Mart'ta başlatılan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ömer Doğan Operasyonu devam ediyor. Tatvan ilçesi Anadere bölgesinde hava destekli operasyon kapsamında 10 terörist etkisiz hale getirildi.



Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Yeşilova köyü, Biz Tepe bölgesinde pusu görevi yapan güvenlik güçleri, teröristlerle temas sağladı. Çıkan çatışmada 1 terörist silahı, teçhizatı ve tanksavar silahıyla ölü ele geçirildi.



Tunceli'de öldürülen terörist sözde bölge sorumlusu çıktı - Tunceli'de Jandarma Özel Harekat Timleri tarafından düzenlenen operasyonda öldürülen 14 teröristten birinin sözde bölge sorumlularından olduğu ve bölge halkını etkilemek için kod ismi olarak “Ferhat Dersim”i kullandığı ortaya çıktı. Tunceli'de terör örgütü PKK'ya yönelik bir sığınağa düzenlenen ve 14 teröristin ölü olarak ele geçirildiği operasyonun ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor. Ölü olarak ele geçirilen 14 teröristin Tunceli-Erzincan güzergahında son 2 yılda çok sayıda yol kesme, güvenlik güçlerinin şehit edilmesi ve bir askerin kaçırılması eylemlerini gerçekleştirdiği belirlendi. Teröristlerin kimlikleriyle ilgili bilgiler de netleşmeye başladı. Öldürülen Ferhat Dersim kod adlı teröristin asıl adının Yusuf D. olduğu ve Tunceli bölge sorumlularından olduğu öğrenildi. Yusuf D'nin yardımcısının da yine ölü olarak ele geçirilen 14 terörist arasındaki Necmi Gar kod adlı terörist olduğu tespit edildi.



Teröristlerin “Dersim” oyunu -

Öldürülen Tunceli bölge sorumlularından Yusuf D'nin örgütün talimatıyla yerel halkın sempatisini kazanmak ve işbirlikçi devşirebilmek için kod ad olarak kullandığı Ferhat isminin sonuna Tunceli'nin eski adı Dersim'i soy isim olarak eklediği öğrenildi. Diyarbakır'da “Amed” soyadını kullanarak bölge halkını etkilemeye çalıştığı tespit edilen terör örgütü PKK'nın son zamanlarda soyadı oyununu Irak'ın Musul iline bağlı Sincar/Şengal bölgesinde de tezgaha koyduğu ortaya çıkmıştı. O bölgelerde terör örgütünün kod olarak Zeki Şengali, Agit Civyan Ezid, Beridan Ezidi gibi bölgeye uyarlanmış soy isimleri kullandığı güvenlik güçlerinin raporlarına yansımıştı.






#Bitlis
#Genelkurmay Başkanlığı
#Hakkari
#hava harekatı
#Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ömer Doğan Operasyonu
#Türk Silahlı Kuvvetleri
#Terör operasyonu
#son dakika haberleri
7 yıl önce
default-profile-img