|

Sonuc.osym.gov.tr DGS sonuçları 2016 açıklandı!

Sonuc.osym.gov.tr üzerinden 2016 DGS sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. 21 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen ancak bir türlü sonuçları açıklanmayan DGS sınavında mutlu son gerçekleşti. Nihayet DGS sonuçları açıklandı. İşte sonuc.osym.gov.tr 2016 DGS sonuçları…

Yeni Şafak
08:48 - 24/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 05:53 - 24/09/2016 Cumartesi
Diğer

Sonuc.osym.gov.tr DGS sonuçları sorgulama sayfası haberimizde. Binlerce öğrenci tarafından merakla beklenen DGS sonuçları nihayet açıklandı. Adaylar sonuc.osym.gov.tr üzerinden 2016 DGS sonuçlarını sorgulayabilecekler. İşte sorgulama sayfası…







ÖSYM tarafından paylaşılan ekte sınava başvuru yapan kişi sayısı, sınava giren kişi sayısı, geçersiz sayılar ve puan türleri paylaşıldı. Yukarıdaki fotoğrafta detaylı olarak görebilirsiniz.



Önlisans mezunların yerleştirme zamanında en çok neye dikkat etmeli?


-Adaylar, tercih etmek istedikleri lisans programlarının koşul ve açıklamalarını, tercihlerini sonlandırmadan önce dikkatlice incelemeli.



-Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemeli.



-Koşulları kendisine uymadığı halde tercih ettiği ve yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya aittir.



-Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanıyor. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.



-Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazmalılar.



-Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, en çok 30 tercih yapabilir.



-Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir.



-Tercih işlemi tamamlandıktan sonra tercih listesi çıktısı alınmalı ve saklanmalı.



"GECİKMENİN SEBEBİ SİLGİ TOZU"


DGS sonuçları için son açıklama YÖK üyesi Abdullah Çavuşoğlu tarafından yapıldı. Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ağırlıklı olarak kitapçıklar arasına sıkışan silgi tozlarının tarayıcılar üzerindeki negatif etkilerinden dolayı sonuçların geçiktiğini, çalışmalara devam edildiğini ve cuma gününe yetiştirilmeye çalışıldığı açıkladı.



İşte Çavuşoğlu'nun açıklaması:



"DGS de iptal söz konusu değil. Personel şu an dahi mesaide. İnşallah cumaya süreç tamamlanmış olacak."






#ÖSYM
#DGS sonuçları
#2016 DGS sonuçları
8 yıl önce