|

Sonuc.osym.gov.tr Ortaöğretim KPSS sonuçları açıklandı, ÖSYM

KPSS sonuçları açıklandı mı? 20 Kasım 2016 günü ÖSYM tarafından yapılan ve 3,5 milyon kişinin rekor katılımıyla gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sınavı sonuçları bugün açıklandı. KPSS tercih kılavuzu ise 21 Aralık günü açıklanacak. İşte KPSS sonuçları.

Yeni Şafak
08:23 - 10/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 08:43 - 10/12/2016 Cumartesi
Diğer
2016 KPSS sonuçları

ne zaman açıklanacak? sorusu 3,5 milyon memur adayı tarafından merak konusu. FETÖ soruşturması kapsamında görevden alınan memurların yerine atanacak memur adayları 20 Kasım 2016 günü

KPSS ortoöğretim sınavı

na girdiler. Heyecanla ve merakla beklenen

KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı

ise belli değildi. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim sınavı sonuçları açıklandı. ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 20 Kasım 2016'da yapılan

KPSS ortaöğretim sınav değerlendirme

işlemleri tamamlandı. Adaylar, sonuçlarını ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.



2016 ORTAÖĞRETİM KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI


Katılımın rekor düzeyde olması sonuçların açıklanacağı tarihin uzamasına neden oluyor. ÖSYM'den henüz

KPSS sınav sonuçları

ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.Yapılacak resmi bir açıklama ya da sonuçların açıklanmasını an be an yenisafak.com adresinden takip edebilirsiniz.

KPSS sonuçların

ın açıklanmasıyla adaylar

ÖSYM ais.osym.gov.tr

adresine giriş yapmalı. KPSS adayları ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası

'ye ÖSYM aday şifreleri ve TC Kimlik Numaralarıyla giriş yapacaklar.

KPSS ortaöğretim lise sınav

sonuçları

ÖSYM

ais dışında başka bir yerden açıklanmayacak.






KPSS sınavı puan hesaplama


KPSS sınavında 120 soru sormaktadır. 60 tane genel yetenek, 60 tane genel kültür. 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Ve bu sayede net durumu oluşuyor. En önemli durum standart sapma konusu. Adayların en çok yapamadığı soru, belirli adaylar tarafından yapıldığında o sorunun puan değeri +5 veya -5 olarak hesaplanabiliyor. KPSS puan hesaplamasında öngörülen bir puan sistemi mevcuttur. Klasik olarak 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla ortalama puan belli olmaktadır. Genel Kültürden ve genel yetenekten doğru ve yanlış soruların oranında net belli olmaktadır ve net üzerinden 0.5 ile çarpma işlemi yapılır. En son olarak + veya – 5 puan üzerinden puan belli olur.




#KPSS
#KPSS sonuçları
#2016 KPSS sınavı
#ÖSYM
#ÖSYM KPSS sonuçları
#KPSS puan hesaplama
7 yıl önce