|

Soros’tan para almışlar

8 Mart’ta Taksim’deki ‘Feminist Gece Yürüyüşü’nde “ezana protesto” ile tartışılan grupların bir bölümü Gezi iddianamesinde de yer alıyor. Bunların “Kadife Devrimler”in sponsoru Soros’tan fon alması dikkat çekiyor. Hayata Destek Derneği, 4 seferde 300 bin lira, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği 61 bin lira almış. Ön saflardaki eşcinsel derneklerine aktarılan para ise 1 milyon lirayı aşıyor.

M. Şakir Saraç
04:00 - 12/03/2019 Salı
Güncelleme: 03:55 - 12/03/2019 Salı
Yeni Şafak
Taksim’de CHP ve HDP’lilerin de destek verdiği yürüyüş sırasında okunan ezana rağmen ıslık ve düdük çalınmaya devam edilmişti.
Taksim’de CHP ve HDP’lilerin de destek verdiği yürüyüş sırasında okunan ezana rağmen ıslık ve düdük çalınmaya devam edilmişti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İstanbul Taksim’de düzenlenen yasadışı ‘Feminist Gece Yürüyüşü’ ile ilgili tartışmalar devam ediyor. CHP ve HDP’lilerin de destek verdiği yürüyüş sırasında okunan ezana rağmen ıslık ve düdük çalmaya devam eden göstericilere Türkiye’nin dört bir yanından tepki yağdı. Gösteriyi organize eden Mor Dayanışma Platformu ise “Ezanı değil, polis müdahalesini protesto ettik” iddiasında bulundu.

GEZİ’DE DE AKTİFTİLER

‘Gece Yürüyüşü’nü organize eden ve destek veren feminist derneklerin bir bölümü Gezi olaylarında da aktif rol oynadı. Bu derneklerin bir çoğu o dönem Yahudi spekülatör George Soros’un Açık Toplum Vakfı ve bu vakfın Türkiye uzantısı Osman Kavala tarafından fonlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı Gezi iddianamesinde, feminist ve eşcinsellerin kurduğu STK’ların Açık Toplum Vakfı’ndan finanse edildiği açıkça ortaya konulmuştu.

İŞTE FONLANANLAR

Sosyal medya hesapları ve değişik platformlardan üyelerini eyleme çağıran “Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği” 61 bin lira, “Ev Eksenli Çalışan Kadınlar ve Sosyal Haklar Derneği” ise Soros’tan 7 bin 500 lira fon aldı. Gösteriye destek verenler arasında bulunan Hayata Destek Derneği, Sorosçulardan yüklü miktarda fon alanlardan birisi. İddianameye göre derneğe 4 seferde toplam 300 bin lira aktarıldı. Ezanın ıslıklandığı gece, ön sıralarda bulunan “Gay ve Lezbiyen” dernekleri de Sorosçuların ilgi gösterdiği sözde STK’lar oldu. Bu derneklere 2008 ile 2017 yılları arasında 1 milyon lirayı aşkın para akıtıldı.



#Feminist Gece Yürüyüşü
#Ezan
#Islık
#Hayata Destek Derneği
#Kadife Devrimler
#George Soros
5 yıl önce