|

Sovyetler'den Rusya'ya Türkiye'yle uzlaşı çağrısı

Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov, Rusya-Türkiye krizinden iki taraf da etkilenir diyerek uzlaşı çağrısı yaptı. İki ülke arasında meydana gelen krizin Avrupa ilişkilerine de darbe vurduğunu belirten Gorbaçov, bu olayın Ortadoğu'nun güvenliğini de etkileyeceğini savundu.

Yeni Şafak
14:09 - 3/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:15 - 3/12/2015 Perşembe
Diğer
Gündem
Gündem

Rus uçağının düşürülmesinin ardından her iki taraftan üst düzey yetkililerin olayı açıklığa kavuşturmak için bir araya gelmesini beklediğini ifade eden Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov uzlaşı için diyalog çağrısında bulundu.



Bu duruma gelmek için çok şeyler yapıldı


“Böyle bir gelişme, ne yazık ki, yaşandı. İlişkilerin son birkaç yıldaki durumuna gelmek için çok şeyler yapıldı. Benim dönemimde de ilişkilerin geliştirilmesi için çok işler görüldü. Bizim ülkelerimizin kalkınmasına katkı sağlayan büyük ve geniş ilişkilerimiz var."



Sadece iki ülke zarar görmeyecek


Rusya ve Türkiye ilişkilerinin kötüleşmesinin sadece iki ülke için kayıp olmadığını, Avrupa ilişkilerine de darbe vurduğunu belirten Gorbaçov, bu olayın Ortadoğu'nun güvenliğini de etkileyeceğini savundu.



Diyalog çağrısı


Gorbaçov, “Her şekilde diyalog kurulmalıdır. İlk aşamada diyalog sağlanmasa bile her şeye rağmen ilişkileri düzeltmek için yollar aramak lazım" diye konuştu.



#Sovyetler Birliği'
#Mihail Gorbaçov
8 yıl önce