|

SP ve BBP ittifakı milletvekili adaylarını tanıttı

'Milli İttifak' adı altında birleşen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın katılımlarıyla Kayseri milletvekili adayları düzenlenen programla tanıtıldı. Destici, ittifakın sadece partililerin değil Türk İslam Coğrafyası'nın arzusu olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
10:53 - 21/04/2015 Salı
Güncelleme: 07:59 - 21/04/2015 Salı
IHA

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Salonu'nda düzenlenen programda

. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, ittifakın sadece partililerin değil Türk İslam Coğrafyası'nın arzusu olduğunu kaydederek, “Ülkemiz için, milletimiz için, inançlarımız için bir araya gelmemiz gerekiyordu bir araya geldik. Bizim bu ittifakımız sadece Saadet Partililer için ya da sadece Büyük Birlik Partililerin arzusu değildi. Bu büyük Müslüman Türk milletinin ve büyük Türk İslam coğrafyasındaki kardeşlerimizin arzusuydu. Biz bu arzuyu yerine getirdik” dedi.



ardından iktidar olacaklarını söyleyen Destici, şöyle devam etti:



“Şu anda bizi avutmak için, direncimizi kırmak için ne diyorlar? 'Korkmayın canım ülkeyi kimse bölemez.' 1911'lerde de bunu söylüyorlardı ama koskoca Balkanlar 10 yıl içinde elimizden çıktı. Kırım nasıl kaybedildi? Trablusgarp, Cezayir, Tunus nasıl elden çıktı? Bütün bunları unutmamamız lazım. Bunlardan ders almamız lazım. Onun için her şeye ve herkese rağmen içerideki ve dışarıdaki bölücülere rağmen birlik diyeceğiz, beraberlik diyeceğiz, kardeşlik diyeceğiz, sevgi ve barışta birleştik diyeceğiz. Hiç şüphesiz olmasın hem barajları yıkacağız hem iktidar olacağız Allah'ın izniyle. Bugün içerisinde bulunduğumuz sorunların hiçbirisi çözülmüş değil. 13 yıllık bir iktidar var, 13 yıllık da bir muhalefet var, meclis muhalefeti. İktidar da değişmedi, muhalefet de değişmedi. Aslında muhalefet gibi görünenler de iktidarın gizli ortağı olduklarını yaptıklarıyla açık ve net ortaya koyuyorlar. Onlar durumlarından memnun, iktidar durumlarından memnun. Yaptıkları yalandan yere kayıkçı kavgası. Milletin dertleriyle dertlendikleri, çözüm aradıkları yok. Şayet öyle olmasaydı 13 yıldır aynı tablo devam edebilir miydi? Şimdi, parlamenter sistem bu gömlek, bu ülkeye dar geliyormuş. Neden? İki başlılık varmış, yetki karmaşası varmış. Çok kolay, cumhurbaşkanının yetkilerini azaltırsın, özel demokrasideki yetkileri indirirsin her şey biter."



“ASKERİN OPERASYON YAPMASI NE ZAMANDAN BERİ PROVOKASYON”


Ağrı'da yaşanan olaya da değinen Destici, "Ülkemiz 30 yıldan fazla bir süredir PKK terörü ile mücadele ediyor. Eğer isteselerdi bu 33 yılda 33 kere PKK'yı bitirirlerdi. Ama bu son Ağrı hadisesinde de görüyorsunuz pis kokular geliyor. Devleti yönetenler net açıklamalarda bulunamıyor. PKK'nın siyasi sözcüleri kadar konuşamıyor. Neden konuşamıyorlar? Birisi çıkıyor, 'Efendim orada provokasyon var.' Kim yaptı provokasyonu? Mutlaka o provokasyonu kim yaptıysa ortaya çıkaracaksın. Şunu soruyorum buradan. Askerin operasyon yapması ne zamandan beri provokasyon oluyor? Yani PKK'lı teröristler silahlarıyla benim ülkemin dağında, ovasında gezecek sen de sesini çıkarmayacaksın, asker müdahale edince provokasyon olacak öyle mi? Müdahale etmezse suç işlemiş olur. Bu mesele çözülmeyecek bir mesele değil. Yeter ki doğru adımlar atılsın. Terörle pazarlık olmaz, teröristle müzakere olmaz mücadele olur. Çözüm süreci adı altında PKK'yı meşrulaştırdılar, PKK'yı hadsizleştirdiler. Onun için devlete racon kesiyorlar. Biz iktidar olalım da kessinler o raconu” şeklinde konuştu.



“BARAJLAR 7 NİSAN'DA YIKILDI ŞİMDİ 'MİLLİ İKTİDAR'A DOĞRU KOŞUYORUZ”


Destici'nin ardından konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise partiden ayrılanlara seslenerek, “Milli görüş yolunu bırakıp giden kardeşlerime sesleniyorum. Kardeşlerim bizden ne gibi yanlışlık gördünüz ki başka başka yollara gittiniz. 4 sefer partimiz kapatılmıştı, sizin davanızı savunduğumuz için kapatıldı yanlış yaptığımız için değil” sözlerini kullandı. İktidara geldiklerinde işsizlere iş imkanı sağlayacaklarını dile getiren Kamalak, “Dava arkadaşlarım, barajlar 7 Nisan'da yıkıldı şimdi 'Milli İktidar'a doğru koşuyoruz. Biz Anadolu'nun 81 iline binlerce gencin çalışabileceği fabrikalar inşa edeceğiz. Bugün 11 milyonun üzerindeki işsize, biz iktidara gelince iş vereceğiz, fabrikalar açacağız. Bana diyorlar 'Parayı nereden bulacaksın?' Bizim icra ettiğimiz yaptığımız konulara emin olun bir çoğunun hayali bile erişemez” diye konuştu.



Programda, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Yaşar Soğman ile Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan da hazır bulunurken, programın sonunda Destici ile Kamalak, milletvekili adaylarıyla birlikte el ele toplu fotoğraf çektirdi.

#Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici
#Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak
#Milli İttifak
#seçim 2015
9 yıl önce