|

Stockholm'de şüpheli paket alarmı

İsveçin Örebro kentinden Stockholm'e gitmekte olan yolcu treni dün gece personelin trende şüpheli bir paket bularak polise bildirmesi üzerine boşaltıldı. Katrineholm ile Stockholm arasında tren seferleri 5 saat boyunca durduruldu.

Yeni Şafak
09:40 - 25/03/2016 Cuma
Güncelleme: 07:46 - 25/03/2016 Cuma
DHA

Polis basın sözcüsü Fredrik Kliman tren personelinden aldıkları ihbar üzerine treni Katrineholm yakınlarında durdurarak tahliye ettiklerini, ardından bomba uzmanlarının ayrıntılı arama yapmak üzere çağırıldığını söyledi. Fredrik Kliman trenin güvenli bir bölgeye çekilerek bomba araması yapılacağını belirtti.



Polisin tanıklarla yaptığı sorgulamadan sonra biri tanık iki kişinin detaylı ifadelerinin alınması için polis merkezine götürüldüğü öğrenildi. Sorgulamaya alınan ikinci kişinin hareket ve söylemleri ile tren yolcuları arasında endişe ve paniğe yol açan kişi olduğu belirtildi.



Trenden tahliye edilen yolcuların otobüslerle Stockholme taşınması sırasında istasyon önünde unutulan bir başka kabin çantası yolcular arasında ikinci bir paniğin yaşanmasına neden oldu. Bölge kordon altına alınarak otobüsleri bekleyen tren yolcuları bölgeden uzaklaştırıldı.



Seferler gece yarısından sonra tekrar başladı


Paskalya tatilini başlaması ile yoğun bir yolcu trafiğinin yaşandığı demiryolu seferlerinin durdurulması ile sekiz tren seferinin ve binlerce yolcunun etkilendiği belirtildi. Durdurulan tren seferleri gece yarısından sonra tekrar başladı.

#İsveç
#Stockholm
#yolcu treni
#şüpheli paket alarmı
8 yıl önce