|

Sur’da 5 şehit

PKK’ya karşı operasyonların aralıksız devam ettiği Diyarbakır Sur’dan acı haberler ard arda geldi. Sur’da düzenlenen operasyon sırasında PKK’lı teröristler saldırıda bulundu. Saldırıda 5 asker ve 2 polis ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 4 asker ve 1 polis kurtarılamayarak şehit oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/02/2016 Salı
Güncelleme: 22:09 - 1/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Diyarbakır'da Sur'dan yine acı haber geldi. PKK'lıların saldırısında Uzman çavuşlar Hüseyin Şerbetçi, Sercan Bulak, Bekir Şimşek, Jandarma Kıdemli Üstçavuş Nusret Atmaca, Jandarma Teğmen Recep Erdoğan şehit düştü.



HASTANEDE ŞEHİT DÜŞTÜ


Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağının bulunduğu Sur ilçesinde asker ve polislerin katılımıyla devam eden operasyonlar devam ediyor. Dün sabah 8.30'da ekipler, Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş, Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahallelerinde operasyon düzenledi. Teröristlerin silahlı saldırısı sonucu üç asker ve iki polisin ağır şekilde yaralandı. Hemen hastaneye kaldırılan askerlerden 2'si burada şehit düştü. TSK'dan yapılan açıklamada, "Yapılan tüm


müdahalelere rağmen iki silah arkadaşımız kurtarılamayarak saat 09:07'de şehit olmuşlardır" denildi.


Teröristlerin silahlı saldırısı sonucu üç asker ve iki polisin ağır şekilde yaralandı. Hemen hastaneye kaldırılan askerlerden 2'si burada şehit düştü.





HASTANEDE ŞEHİT DÜŞTÜ


Çatışmalar sırasında biri teğmen olan 2 askerin teröristler tarafından keskin nişancı silahlarıyla açılan ateşte şehit oldukları belirtildi. Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralı 4 askerden durumu ağır olan 1 asker ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Cemal Yılmaz ve Hasırlı mahallelerinde gelen acı haberler birlikte Sur'da şehit olan asker sayısı 3'e yükseldi. Sur içindeki çatışmalar nedeniyle kurşunların sekme ihtimaline karşı sokağa çıkma yasağının daha önce kaldırıldığı Gazi Caddesine vatandaşların girişine ise polis izin vermedi.



KANASLI KALLEŞLİK


Sur'da yaralı silah arkadaşlarını almak isteyen güvenlik güçlerine, PKK'lı teröristler yine kanasla ateş açarak 2 askeri daha şehit etti. Böylece Sur'da şehit düşen asker sayısı 5'e yükseldi. Genelkurmay Başkanlığı 2 askerin daha şehit olması ile ilgili saat 14.20'de açıklama yaptı. Açıklamada, “1 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmışlardır. Hastaneye kaldırılan 2 silah arkadaşımız saat 13.25'te şehit olmuştur” denildi.



Acı haberi vali verdi


Sur'da PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada 25 yaşındaki Teğmen Recep Erdoğan'ın şehit düştüğü haberi, memleketi Gümüşhane'de yakınlarını yasa boğdu. Vali Yücel Yavuz'dan acı haberi alan şehidin ailesi gözyaşlarını tutamadı. Dün öğle saatlerinde ailenin Hasköy Köyü'ndeki evine giden Vali Yücel Yavuz ve beraberindekiler, acı haberi bildirdi. Oğlunun şehit


olduğunu öğrenen 5 çocuk babası Vahittin Erdoğan ve yakınları gözyaşı döktü. Eve Türk bayrağı asıldı.



PKK'ya ağır darbe




Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda, bölücü terör örgütü mensubu yedi terörist etkisiz hale getirildi. Buna göre, Cizre'de 5 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, roketatar, kanas, 3 Kalaşnikof, 5 el bombası ele


geçirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilenterörist sayısı 505 oldu. Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda ise 2 terörist etkisiz hale getirildi. Buradaki operasyonda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 145'e ulaştı.



5 kahramana veda günü


Diyarbakır'da dün gün boyu süren operasyonlarda teröristlerin saldırıları sonucu yaralanan 12 güvenlik görevlisi, Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınmış, 5'i müdahaleye rağmen şehit düştü. Tedavisi süren 7 güvenlik görevlisinden 3 polis ile 2 askerin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Şehit 5 askerin cenazesinin bugün Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenecek törenin ardından memleketlerine uğurlanacağı belirtildi. Sivillerin zarar görmemesi için operasyonların titizlikle yürütüldüğü ilçeye giriş ve çıkışlar ise kontrollü sağlanıyor.



Yozgat'a iki şehit ateşi


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda, güvenlik güçleri ve teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen iki askerin acı haberi Yozgat'ın Aydıncık ilçesi ve Sorgun ilçesine Bağlı Aşağıcumafakılı köyündeki baba ocağına ulaştı. Şehitler Bekir Şimşek ve Nusret Atmaca'nın baba evlerinin önüne büyük Türk bayrakları asılarak taziye çadırları kuruldu. Acı haberi duyan ilçe halkı her iki şehidin de baba evine akın etti. Sorgun ilçesindeki şehidin evini ziyaret eden İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, buradan da Aydıncık ilçesindeki şehidin baba evine geçerek ailenin acısını paylaştı.



Düğün günüm


Şırnak Cizre'de şehit düşen polis memurları Taner Cinpolat ve Ömer Güney ile Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci için tören düzenlendi. Törenin ardından şehitlerin naaşı memleketlerine gönderildi. Şehit polis Ömer Güney'in, arkadaşı Alperen Tuğşat Keleş'e, “Kardeşim bizim düğünümüz şehadet şerbeti içtiğimiz gün” dediği öğrenildi.





Şırnak'ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen polis memurları Taner Cinpolat ve Ömer Güney ile Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci için tören düzenlendi.



ARKADAŞLARI UĞURLADI


Şehitlerin naaşları, helallik alınmasının ardından silah arkadaşlarının omuzlarında helikoptere kadar taşındı. Şehitlerden Güney'in naaşı memleketi Sivas'a, Cinpolat'ın cenazesi Gaziantep'e ve Astsubay Semerci'nin naaşı da Balıkesir'e gönderildi. Şehit Semerci'nin naaşı Sındırgı ilçesinde toprağa verildi. Şehidin dedesine, “Belki buraya şehit olarak gelirim” dediği öğrenildi. Sivaslı şehit özel harekat polisi Ömer Güney'in şehadet haberinin, bir hafta önce çocukluk arkadaşı Alperen Tuğşat Keleş'in rüyasına yansıdığı öğrenildi.



YÜREKLERİ DAĞLADI




Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polis memuru Ömer Güney'in (24), çocukluk arkadaşı Keleş ile 26 Ocak'ta WhatsApp üzerinden görüştüğü, bu görüşmede gördüğü rüyayı arkadaşına anlattığı Keleş'in sosyal medyadaki paylaşımıyla ortaya çıktı. Söz konusu görüşmede arkadaşının gördüğü rüyada düğün gibi bir kalabalık olduğunu ve herkesin toplandığını anlatması üzerine şehit Güney'in “Kardeşim bizim düğünümüz şehadet şerbeti içtiğimiz gün” şeklinde yanıt vermesi, yazışmayı görenleri duygulandırdı. Şehit Güney Sivas'ta toprağa verildi.



Gözyaşları arasında veda


Özel harekat polisi Taner Cinpolat'ın cenazesi ise, Gaziantep'te gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit polis Cinpolat'ın cenazesi, Şırnak'ta düzenlenen töreninin ardından memleketi Gaziantep'e getirildi. Şehit polis için Yeşilkent Mezarlığı'nda ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi. Törene Gaziantep Vali Vekili Halil Uyumaz, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, protokol üyeleri, şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit polisin ayakta durmakta güçlük çeken ve gözyaşı döken annesi Güllü Cinpolat ile 4 erkek kardeşi polisler tarafından teselli edildi. Bekar olan şehit polis Cinpolat'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında Şehitliğe defnedildi.






#şehit askerler
#Hüseyin Şerbetçi
#Sercan Bulak
#Bekir Şimşek
#Jandarma Kıdemli Üstçavuş Nusret Atmaca
#Jandarma Teğmen Recep Erdoğan
8 yıl önce