|

'Sürü' restore edildi

Yılmaz Güney'in hapis yattığı sırada yazdığı ve 1978'de Zeki Ökten tarafından filme çekilen 'Sürü' filmi İstanbul Film Festivali'nin Groupama işbirliğiyle restore edildi.

Yeni Şafak
16:11 - 3/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:12 - 3/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

İstanbul Film Festivali'nin Groupama işbirliğiyle dokuz yıl önce başlattığı “Türk Klasikleri Yeniden” projesi kapsamında, Yılmaz Güney'in cezaevinde olduğu sırada senaryosunu yazdığı, yönetmenliğini Zeki Ökten'in üstlendiği

Sürü

, filmi restore edildi.



Yılmaz Güney hapiste yazdığı bu filmde kendi gerçekçi üslubunu korumuştur. Bu filmde de diğer filmlerinde de olduğu gibi olayları yorumlamaktan ziyade olayları yaşayanların ağızından seyirciye izletmiştir. Sürü; bir aşireti, bir ikiliyi, bir sürüyü ve daha birçok şeyi anlatır. Aşiretler arası çatışmalar, kişiler arası hesaplaşmalar, insan-doğa, insan-insan, insan-toplum ilişkileri dramatik bir kuruluşun içine yerleştirilen malzemenin salt bir kısmını oluşturur. Filmin tümü ise temelde ekonomik zorlamalarla çağdışı kalmış bir toplumun, ezilen kişilerin ve doğan çatışmaların çok geniş bir panoramasını sergiliyor.



Filmin yenilenmiş kopyası, 35. İstanbul Film Festivali'nin “Türk Klasikleri Yeniden” bölümünde izleyiciyle buluşacak.



#Sürü
#Yılmaz Güney
#İstanbul Film Festivali'nin Groupama
#restore edildi
8 yıl önce