|

Tanıdık yaygara

Sistem değişikliğine giderek parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş yapan Türkiye, 24 Haziran günü tarihinin en kritik seçimlerinden birine gidecek. Seçim ortamına girilmiş, cumhurbaşkanı ve milletvekili adayları belli olmuşken, sosyal medya spekülatörleri yine sahneye çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:48 - 24/05/2018 Perşembe
AA
”Dolar yükseldi, bittik, öldük, yandık...”
”Dolar yükseldi, bittik, öldük, yandık...”

Her seçim döneminde olduğu gibi yine ekonomideki gelişmelerden yola çıkarak hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan sosyal medya hesapları, 'ekonomi kötü' algısı oluşturmaya çalışıyor. Yükselen dolar fiyatları üzerinden sosyal medyada kara kampanya başlatan binlerce hesap, 'ekonomi kötüye gidiyor' çığırtkanlığı yaparak seçmen üzerinde etki oluşturmaya çalışıyor


Öyle ki, Türkiye'nin rekorlar kıran büyüme oranı ve ihracat rakamlarına bakmaksızın yalnızca doların spekülatif yükselişini bahane ederek "Ekonomi iflas etti" yaygarası koparan çevreler, özellikle genç seçmen üzerinde etki oluşturmayı amaçlıyor. Kampanyanın 'dolar' etrafında şekillenmesi, muhalefet cephesinde ittifakın oluşmayışına ve bir kesimin seçimden ümidini kaybetmesine bağlanıyor. Günlerdir sosyal medya hesaplarından doların yükselişi üzerine anbean paylaşımlarda bulunan hesaplar, dozunu gittikçe artıran sert ifadeler kullanmaya başladı. Türkiye’nin önünü açacak seçimde Cumhur İttifakı’nın yolu, ‘dolar ve ekonomi iflas etti’ spekülasyonuyla kesilmeye çalışılıyor. Yabancı hesapların da dolar üzerinden Türkiye ekonomisini hedef alması akıllara “Sistemli bir saldırı mı sözkonusu?” sorusunu getiriyor.

#Dolar
#Faiz
6 yıl önce