|

"Tek başına hükümet vaat eden tek parti"

AK Parti MKYK üyesi ve AK Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı Şentop, Bayburt Taşçılar Köyü Derneği'ni ziyaret etti. Şentop, “Türkiye'ye tek başına hükümet vaat eden tek parti AK Parti'dir” dedi.

Yeni Şafak
10:39 - 28/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 07:43 - 28/10/2015 Çarşamba
IHA

AK Parti MKYK üyesi ve AK Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı Prof. Dr. Mustafa Şentop, dün akşam Bayburt Taşçılar Köyü Derneği'ni ziyaret etti. Burada dernek üyelerine seslenen Şentop, onların sorunlarını da dinledi.



1 Kasım seçimlerini de değerlendiren Prof. Dr. Mustafa Şentop, “AK Parti'nin 1 Kasım'da yeniden iktidar olacağı bir Kasım gecesi yaşayacağız. Bu birçok bakımdan da önemli. Sahada milletimiz de bunu fark etmiş durumda. Türkiye'nin 2012 öncesi koalisyon hükümetleri ile idare edildiği, 4-5 aylık hükümetler ile idare olduğu, hükümet içi tartışmalarla Türkiye'nin efor kaybettiği, zaman harcadığı tablodan, herkes 7 Haziran'da çıkan netice ile bunu hatırlayarak çekindi. İnşallah Türkiye 1 Kasım'da 2012'den bu yana olduğu gibi yoluna AK Parti'nin tek başına iktidar olduğu bir tablo ile yoluna devam edecek” şeklinde konuştu.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli'nin “herkesle koalisyon yaparız” açıklamasına da değinen Şentop, “Partilerin seçim öncesi beyannameleri vardı, projeleri vardı. 1 Kasım'dan önce de beyannameler oldu. Bütün bu projelerin, vaatlerin bir işe yarayabilmesi için bir hükümet lazım. Dolayısıyla artık 1 Kasım'a giderken vaatler, projeler üzerinden değil, hükümet ne olacak endişesiyle millet yaklaşıyor olaya. Bu bakımdan birçok parti de o vaatlerin, projelerin ötesinde hükümet ile ilgili görüşlerini değerlendirmeye başladı. CHP'nin tek başına hükümet iddiası yok. Ne vaat ediyor bu anlamda? Peki, MHP ile mi? Onu da vaat edemiyor çünkü. Bu durumda tek başına bir hükümet değil, koalisyon hükümeti bile vaat edemiyor diğer partiler. MHP-HDP ile bu anlamda bir şey söylemeye de gerek yok. Türkiye'nin hükümet ihtiyacı mevzu bahis olduğu zaman gözler AK Parti'ye yöneliyor. Türkiye'ye tek başına hükümet vaat eden tek parti AK Parti. Türkiye'nin önümüzdeki 4 yılının, güçlü bir hükümetle sürdüreceği, tek başına parti çoğunluğu ile meclise dayanan bir hükümet ile önümüzdeki Türkiye'nin faydasına, kazanç hanesine yazılacağı bir dönem olmasını istiyoruz” dedi.



Ziyaret sonrası AK Partili Şentop, dernek temsilcileri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.




#AK Parti MKYK
#AK Parti
#İstanbul
#Prof. Dr. Mustafa Şentop
#Mustafa Şentop
#Bayburt Taşçılar Köyü Derneği
8 yıl önce