|

Tek cephede buluştular

Koza Holding’e kayyum atanması üzerine yaşananlar Doğan Grubu, Gezi medyası, CHP, MHP ve HDP’nin aynı paralel çatıda toplandığını bir kez daha ispatladı. Güvenlik güçlerini binaya sokmamak için direnen İpek Medya çalışanlarının gün boyu sözcülüğünü yapmak Hürriyet’e düştü.

Yeni Şafak
04:00 - 29/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:57 - 28/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Paralel yapının televizyon kanalları Bugün TV ve Kanaltürk ile Bugün ve Millet gazetelerinin bağlı olduğu Koza Holding'e kayyum atanması üzerine 7 Haziran seçimleri öncesinde ve sonrasında devlete karşı ittifak yapan Doğan Grubu, CHP, MHP ve HDP paralel yapıyla birlikte hareket ettiklerini bir kez daha ilan etti. Devletin hisse sahiplerini korumak için atadığı yöneticileri uzun süre binaya binaya sokmayan Koza çalışanlarına HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile CHP'nin paralel eylemlerinin vazgeçilmez destekçisi milletvekili Mahmut Tanal ile MHP İstanbul İl yöneticileri sahip çıktı. Paralel yapının Koza şovuna başta Hürrkiyet olmak üzere Doğan Grubu medyası da gün boyu adeta cephe savaşıyla destek oldu.



KARARI ÇARPITTILAR


Kurum çalışanları mahkeme kararı tebliğ edilmesine rağmen güvenlik güçlerine direnirken, paralel yapı destekçileri ise Mecidiyeköy'deki Ortaklar Caddesi'nde çeşitli şovlara imza attı. Bina önünde yaşanan arbede sonucu polis, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı. Kayyum atamasının hukuksuz olduğu yaygarasını koparan İpek Medya çalışanları, daha sonra ise uzun süre 'yayınımız kesildi' yalanına sarıldı. Kendisini 20 personelle birlikte ana kumanda odasına kilitleyen Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros'un korsan yayın sürdürdüğü saatlerde 'yayınımız kesik' yalanına devam etmesi dikkat çekti. Bazı CHP ve MHP'li vekillerin dışında paralel örgüt destekçisi olduğu bilinen gazeteciler de kayyum kararısının hukuksuz olduğunu savunarak İpek Medya'ya desteğe koştu.







GÜN BOYU KARAPROPAGANDA


BugünTV ve KanalTürk çalışanları, binanın her tarafına canlı yayına bağlanacak şekilde kameralar yerleştirerek, kapıya gelen görevlilerin işyerlerini 'zorla gasp ettiği' propagandası yaymaya çalıştı. Yaşananlara ilişkin bir açıklama yapan kayyum heyetinden Ümit Önal, ortada bir mahkeme kararı olduğunu hatırlatarak, “6 kayyum olarak şirket binasındayız ancak bize iş yaptırılmıyor. Elden alınmayan tebligatı, savcılık adrese gönderdi. Bizler ise binaya geldikten sonra büyük bir dirençle karşılaştık” dedi. Paralel örgüt destekçilerinin protestoları sürerken kayyum heyeti polis eşliğinde binaya girdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise direnç gösteren şahıslarla ilgili soruşturma başlattı. Tarık Toros, binaya gelen kişilerin kayyum olduklarına ilişkin tebligat yapmadığını ifade etti ancak önceki gün binaya giderek tebligat yapmak isteyen polisler binaya alınmayarak darp edilmişti. Direnişin dün aşılması sonrası iki TV kanalının yeni yöneticileri idareyi devraldı ve ilk işleri, günlerdir ekranda manipülasyon yapan Tarık Toros'u görevden almak oldu.



Şovunu yaptı gitti






İpek Medya Grubu'na mahkeme kararıyla atanan 6 kayyum, anakumanda odasına kendisini kapatan Tarık Toros'u görevden aldı. Güvenlik güçlerine direnen, hakaret eden ve günlerdir halkı provoke amaçlı birçok yalana imza atan Toros, “Beni rejiden sürükleyerek attılar ama bunlar daha son sözlerimiz değil” diyerek şovunu sürdürdü. Bu arada Koza-İpek grubunda çalışanların maaşlarının 4 gün önce ödendiğine ilişkin haberlerin de asılsız olduğu, maaşlarının yarın ödeneceği öğrenildi. Dün bazı basın yayın organlarında İngiltere'ye kaçan Akın İpek'in talimatıyla maaşların 4 gün önceden yatırıldığı iddia edilmişti.


#İpek Medya Grubu
#BugünTV
#KanalTürk
#paralel tv
#Doğan Grubu
#Gezi medyası
#Koza Holding
8 yıl önce