|

Tekirdağ'da 9 kaçak yakalandı, 1 kişi tutuklandı-Tekirdağ haber

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde, yasa dışı yollardan yurt dışına gitmeye çalışan yabancı uyruklu 9 kişi yakalandı. Organizatörlük yaptığı gerekçesiyle araç sürücüsü A.Y. tutuklandı.

Yeni Şafak
19:01 - 24/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:34 - 24/11/2016 Perşembe
AA

'ın Süleymanpaşa ilçesinde, yasa dışı yollardan yurt dışına gitmeye çalışan yabancı uyruklu 9 kişi yakalandı. Organizatörlük yaptığı gerekçesiyle araç sürücüsü A.Y. tutuklandı.



Alınan bilgiye göre, Tekirdağ Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aldıkları istihbarat doğrultusunda, Tekirdağ-İpsala yolunda içinde bir minibüsü durdurdu.



Minibüste kaçaklar olduğunu belirleyen ekipler, minibüs sürücüsü A.Y'yi gözaltına alırken, Afganistan ve Moritanya uyruklu 9 göçmeni de Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim etti.



Gözaltına alınan A.Y'nin üzerinden 4 bin dolar ve 650 avro çıktı.



Tekirdağ merkezli FETÖ/PDY operasyonu


Tekirdağ merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 20 şüpheliden 9'u tutuklandı.



İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, örgütün kadın yapılanmasında yer aldıkları ileri sürülen şüphelilere yönelik, Malkara ilçesi ile İstanbul, Sakarya, Kocaeli ve Kırklareli'nde operasyon düzenledi.



Operasyonda 6'sı kadın 20 şüpheli gözaltına alındı.



Emniyetteki işlemlerinin ardından Malkara Adliyesine sevk edilen zanlılardan 4'ü kadın 9'u tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



#Göç İdaresi Müdürlüğü
#kaçak göçmen
#Tekirdağ
7 yıl önce