|

TEOG 2. nakil başvuruları ve başvuru tarihleri - 2. nakil başvuruları

TEOG 2. nakil başvuruları devam ediyor. TEOG sonuçlarının açıklanmasının ardından başvurularını gerçekleştirilen adaylar sonuçları bekliyorlar. İlk tercihlerinde istedikleri liselere yerleşen adayların ardından öğrenciler şimdi de 2. nakil başvurularını gerçekleştiriyorlar. Peki TEOG 2. nakil başvuruları nasıl ve nereden yapılır?

Yeni Şafak
11:47 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:48 - 24/08/2016 Çarşamba
Diğer
TEOG 2. nakil başvuruları

ve başvuru tarihleri haberimizde. TEOG 2. nakil başvuruları devam ediyor. Öğrenciler e-Okul üzerinden başvurularını rahatlıkla gerçekleştirebiliyorlar. 1 milyon 176 bin 711 öğrencinin katıldığı TEOG maratonunda 231 bin 425 öğrenci ilk sırada tercih ettiği liselere yerleşti. Şimdi ise sıra TEOG 2. nakil başvurularına çevrildi. 26 Ağustos'a kadar devam edecek olan

TEOG başvuruları

nda sonuçlar 29 Ağustos'ta erişime açılacak. İşte

TEOG 2. nakil başvuruları




TEOG NAKİL UYGULAMASI TAKVİMİ


15-19 Ağustos: İlk nakil uygulaması başvurularının alınması


22 Ağustos: İlk nakil uygulaması sonuçlarının açıklanması


22-26 Ağustos: İkinci nakil başvurularının alınması


29 Ağustos: İkinci nakil başvuru sonuçlarının açıklanması


29 Ağustos-2 Eylül: Üçüncü nakil başvurularının alınması


5 Eylül: Üçüncü nakil başvuruları sonuçlarının açıklanması


5-8 Eylül: Sadece açık liseye yerleştirilen öğrenciler için il ve ilçelerde kurulan nakil komisyonlarınca başvuruların alınması


9 Eylül: Açık lisedeki öğrenciler için sonuçların açıklanması



TEOG KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?


8'inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü,esas alınarak yapılacaktır.


Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.





TEOG ÜÇÜNCÜ NAKİL DÖNEMİ


Son nakil dönemi için başvurular ise 29 Ağustos'ta başlayacak. 2 Eylül'de tamamlanacak nakil tercihlerinin sonuçları 5 Eylül'de duyurulacak.







#TEOG
#2. nakil
#TEOG kayıtları
8 yıl önce