|

TEOG 2016 boş kontenjan listeleri açıklandı! MEB TEOG boş kontenjanlar

TEOG 2016 boş kontenjanların listesini görmek için haberimize bakabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 11 Ağustos’ta açıklanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) yerleştirme sonuçlarının ardından okullardaki boş kontenjanlar ve taban puanları belli oldu. İşte MEB 2016 TEOG lise boş kontenjanlar listesi ve taban puanları.

Yeni Şafak
22:51 - 15/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 20:00 - 15/08/2016 Pazartesi
Diğer
TEOG 2016 boş kontenjanlar

listesini ve taban puan bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz. Liseye geçecek olan öğrenciler heyecanla işlemlerini yapmaya davam ediyor. TEOG yerleştirme sonuçlarının ardından herhangi bir liseye yerleşemeyen ve nakil yapmak isteyenler boş kontenjanları öğrenmek istiyor. Sizler için hazırladığımız bu haberden TEOG boş kontenjanları ve taban puanları görebilirsiniz. İşte tüm detaylar.





Ortak sınavlar sonucunda toplam 1 milyon 176 bin 711 öğrencinin yerleştirmeye esas puanları ve tercihleri doğrultusunda işlem gerçekleştirildi. Öğrenciler istemeleri halinde 15-19 Ağustos, 22-26 Ağustos, 29 Ağustos-2 Eylül 2016'da yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek.



Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir ortaokul müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabilecek.



Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda 3 tercih yapacak ve bu tercihlerini bir ortaokul müdürlüğünden onaylatacak. Alınan tercihler doğrultusunda yerleştirmeye esas nakiller, yerleştirme puanı üstünlüğüne göre merkezi olarak yapılacak.



Yerleştirmeye esas nakil sonuçları ise 22 Ağustos, 29 Ağustos ve 5 Eylül 2016'da ilan edilecek.



TEOG 2016 istatistikleri


Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG), tercih sırasına göre yerleşme durumlarını açıkladı.



Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, TEOG'da 231 bin 425 öğrenci ilk tercihine yerleştirildi. İlk üç tercihine yerleştirilen öğrenci sayısı 550 bin 288, ilk 5 tercihine yerleşen öğrenci sayısı ise 733 bin 76 oldu. İlk 10 tercihinden birini 908 bin 447 öğrenci kazanırken, ilk 15 tercihinden birine yerleşen öğrenci sayısı ise 946 bin 989 oldu.



Yerleştirmede öğrencilerin tüm okul türleri arasından 25 tercih yapma hakkı bulunuyordu.



- 1 milyon 176 bin 711 öğrenci yerleştirildi


TEOG sistemi kapsamında ortaöğretim kurumlarına yerleştirme sonuçları saat 17.30'da açıklanmış, ortak sınavlar sonucunda toplam 1 milyon 176 bin 711 öğrencinin yerleştirmeye esas puanları ve tercihleri doğrultusunda işlem gerçekleştirildiği duyurulmuştu.



Öğrenciler istemeleri halinde 15-19 Ağustos, 22-26 Ağustos, 29 Ağustos-2 Eylül 2016'da yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir ortaokul müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabilecek.



Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda 3 tercih yapacak ve bu tercihlerini bir ortaokul müdürlüğünden onaylatacak. Alınan tercihler doğrultusunda yerleştirmeye esas nakiller, yerleştirme puanı üstünlüğüne göre merkezi olarak yapılacak.



Yerleştirmeye esas nakil sonuçları ise 22 Ağustos, 29 Ağustos ve 5 Eylül 2016'da ilan edilecek.



TEOG'un başarılı öğrencileri nasıl kazandıklarını anlattı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının başarılı öğrencileri İsmail Berk Düzgün ve Sude Akdemir, kazanmanın yollarını anlattılar.


Geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan TEOG sınavından tam puan almayı başaran Eskişehir Melahat Ünügür Ortaokulu öğrencileri İsmail Berk Düzgün ve 2 yanlışı bulunan Sude Akdemir, 8. sınıfa geçenlere tavsiyelerde bulundular. Sınav anında, öncesinde ve sonrasında yaşadıklarını açıklayan başarılı öğrenciler, hemen hemen aynı şeyleri söylediler. Başarılı olabilmek için televizyondan, bilgisayardan ve telefondan bir sene ayrı kalınması gerektiğini vurgulayan öğrenciler, bol soru çözmenin de öneminden bahsettiler. Öğretmenlerinin kendilerine aynı konuyu bıkmadan defalarca anlattığından söz eden öğrenciler, okul başarısının da bu yüzden yüksek olduğuna değindiler.


"Ödüller ve hediyeler olarak mükafatını aldık"


Öğretmenleri derslerde can kulağı ile dinlediğini anlatan İsmail Berk Düzgün, 8. sınıfa geçen öğrencileri şimdiden çalışmaya davet etti. Zamanın çok hızlı geçtiğini ifade eden Düzgün, "Öncelikle öğretmenlerimi derste iyi dinledim. Evde ise konuları yazarak, bol bol soru çözerek ve çözemediğim soruları öğretmenlerime getirerek böyle bir başarı elde ettim. Öğretmenlerimiz 5-6 kere bile olsa bize anlattı ve çok büyük yardımları oldu gerçekten. Yoğun bir dönemin ardından iyi bir ödül oldu bizim için. Ödüller ve hediyeler olarak mükafatını aldık. Yoğun bir ilgi ve alaka gördük. Valilikte, Vali Azmi Çelik hediyeler verdi. Tören yaptı ve bizi onure etti" dedi.


"Telefona, televizyona ve bilgisayara takılmasınlar"


Türkçe bölümündeki paragraf soruları için bol bol kitap okumayı öneren Düzgün, öğretmenlerin başarıdaki yerlerinden de bahsetti. Öğretmenlerinin aynı konuyu defalarca anlattığından söz eden Düzgün, "Sınavda Türkçe bölümündeyken paragraflar uzun oluyor gerçekten. Bu yüzden arkadaşlarıma bol bol kitap okumalarını öneriyorum. Hızlı okumak önemli oluyor. Ben fazla okuyamadım. O yüzden son dakikalarda zor bitirdim. Sınavda sakinliğimi koruyarak, soğukkanlı olmaya çalıştım. Çok kafam dağıldığı zaman bir su içtim, çikolata yedim. Biraz bekleyip nefeslendim ve sonra devam ettim. Şimdi 8. sınıfa geçen arkadaşlarıma bol bol soru çözmelerini öneriyorum. Şimdiden çalışmaya başlasınlar. Öğretmenlerine yapamadıkları soruları getirerek sorsunlar. Çünkü bir sene çok çabuk geçiyor. Nasıl geçtiğini anlamadık. 2 ay içerisinde konuların bitmesi lazım ve iyice aklımıza koyup öyle sınava girmemiz lazım. Bu da bir stres getiriyor. Bu stresten kurtulmamız için de, dersten çıktıktan sonra telefona, televizyona ve bilgisayara takılmasınlar. Balkona çıkıp bir 5-10 dakika nefeslenip derslerine devam etsinler" şeklinde konuştu.


"Bazı şeylerden 1 sene vazgeçmeleri gerekiyor"

TEOG sınavında 2 soruyu yanlış cevaplandıran Sude Akdemir ise, eve kapanarak sosyal aktivitelerden uzak durduğunu belirtti. Bir şeylerden feragat edilmedikçe başarının uzak kalacağını aktaran Akdemir, şu şekilde konuştu:


"493 puan aldım. İlk TEOG'da bir yanlışım vardı. İkincisinde 2 yanlışım var. TEOG'da başarılı olmak için son sene çalışmak yetmiyor. Önceden bir temelinizin olması gerekiyor. Her temelin üzerine ekleye ekleye ve aynı zamanda özel derslerle takviye ederek iyi bir şekilde programlayarak çalıştım. Çok fazla sosyal aktivite yaptığım da söylenemez. Genellikle eve kapandım. 8. sınıfa geçenler için bu sene çok önemli. Çok fazla ders çalışmaları gerekiyor. Dersleri dinleyerek iyi adapte olmaları ve bazı şeylerden 1 sene vazgeçmeleri gerekiyor. Sonuçta bir şeylerden feragat etmezlerse başaramazlar. Sınavdayken kafamı toparladım. Bu anın ne kadar önemli olduğunu düşündüm. Biraz vakit kaybettim ama benim soruları yapmamda bir sıkıntı yoktu. Kendimi bu şekilde cesaretlendirerek sorulara döndüm. Yapamadığım sorular oldu ve onları atladım. Hatta ilk soruların hiçbirini yapamamıştım, tekrar başa dönüp tekrar başladım. Bundan sonra da başarıyı devam ettireceğimi düşünüyorum. Çapa ya da Hacettepe Tıp istiyorum."


#TEOG
#TEOG boş kontenjanlar
#TEOG taban puanları
#MEB
8 yıl önce