|

TEOG nakil sonuçları açıklandı! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)

MEB, TEOG uygulaması kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil dönemi sonuçlarını açıkladı. Öğrenciler, nakil sonuçlarını "www.meb.gov.tr" adresinden öğrenebilecek. TEOG'a giren öğrencilerin birinci nakil başvuruları 9-15 Ağustos'ta alınmıştı.

Yeni Şafak
13:55 - 22/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 10:58 - 22/08/2016 Pazartesi
Diğer

TEOG nakil sonuçları açıklandı! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) uygulaması kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil dönemi sonuçlarını açıkladı. Başvuruda bulunan öğrenciler, yerleştirmeye esas birinci nakil dönemi sonuçlarını, "www.meb.gov.tr" adresinden öğrenebilecek.



TEOG'a giren öğrencilerin birinci nakil başvuruları 9-15 Ağustos'ta alınmıştı.



Yerleştirmeye esas ikinci nakil dönemi tercih başvuruları 19-23 Ağustos'ta; üçüncü nakil dönemi tercih başvuruları ise 26-31 Ağustos'ta yapılacak. 5-8 Eylül'de ise il ve ilçe yerleştirme ve nakil komisyonlarınca nakil tercih başvuruları alınacak. 9 Eylül itibarıyla yerleştirme işlemleri tamamlanacak.



TEOG nakil sonuçları! Fen, Meslek ve İmam Hatip lise boş kontenjanları



Hasköy'de LYS ve TEOG başarısı


Muş'un Hasköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, dershanelerin kapatılmasının ardından açılan destekleme ve yetiştirme kurslarına katılan 33 öğrencinin fakültelere, 66 öğrencinin ise meslek yüksekokullarına kayıt yaptırmaya hak kazandığını söyledi.


Dershanelerin kapatılmasının ardından açılan destekleme ve yetiştirme kurslarına katılan öğrenciler, kurslarda başarı göstererek üniversitelerin çeşitli bölümlerine kayıt yaptırmaya hak kazandı. Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) giren öğrencilerden 33'ü eğitim fakültesi, ilahiyat fakültesi ve mühendislik fakültelerini kazanırken, 66 öğrenci ise meslek yüksek okullarına kayıt yaptırmaya hak kazandı.



Hasköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, üniversiteyi kazanan öğrencilerin kendilerini onurlandırdığını söyledi. Öğrencilerin bir yıl boyunca emek vererek LYS sınavlarına hazırlandığını belirten Müdür Bozyel, “2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığımızca kapatılan dershanelerin ardından açılan yetiştirme ve destekleme kurslarında öğrencilerimizden ilk meyveleri bu kurslar sayesinde aldık. Toplamda ilçe genelinde Milli Eğitim Müdürlüğümüzce 2, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz tarafından ise 1 kurs açıldı ve bu kurslarımız halende devam etmektedir. Bu kapsamda bir yıl boyunca bu kurslara katılan öğrencilerimiz üniversitelere kayıt yaptırmaya hak kazanmış bulunuyor. Bu kurslar sayesinde öğrenci velilerimiz herhangi bir ücret ödemeden çocuklarını bu kurslara kayıt yaptırma şansı buldu. Kurslarımız sayesinden öğrencilerimiz farklı üniversitelerin çeşitli bölümlerini kazandı. Bu yıl LYS sınavına katılan 200 öğrencimiz sayesinde güzel bir başarı elde ettiğimizi düşünüyorum. 2016-2017 eğitim öğretim yılına hazırlıklarımız ise 1 Haziran tarihinden itibaren devam etmektedir. Bu vesileyle emeği geçen başta bizden hiç bir desteği esirgemeyen Kaymakamımız Sayın Hüseyin Göktürk Beye, idareci öğretmen, veli, muhtar ve tüm eğitim gönüllülerine teşekkür ederim. Her geçen yıl daha iyi olmak için çalışacağız” dedi.



Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav yerleştirme sonuçlarına da değinen Müdür Bozyel, “İlçemizde 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde yine hedeflediğimiz başarıyı yakaladık. Önceki yıl ilçe ortalamamız 47 iken 53.6'ya yükselerek ilçeler arasında ikinci sırada yer aldık. Bu kapsamda TEOG sınavına giren 507 öğrencimizin 23'ü fen lisesi, 96'sı Anadolu lisesi, 103'ü mesleki ve teknik liseye, 8'i sağlık lisesine, 117'si Anadolu imam hatip lisesine, 19'u sosyal bilimler lisesine, 10'u spor lisesine, 86'sı çok programlı liseye (çpl), 4'ü güzel sanatlar lisesi olmak üzere toplamda 466 öğrencimiz çeşitli okullara yerleşti. Tüm okullarımızda açtığımız desteleme ve yetiştirme kursları, takviye ve etütler, idareci ve öğretmenlerin yoğun çalışmaları neticesinde bu başarı sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.



Eğitim yatırımları hakkında da bilgi veren Bozyel, “2016-2017 eğitim öğretim yılında yatırım programına alınan 24 derslikli ve 300 kapasiteli pansiyon ve spor kompleksi ile atölye binalarıyla dev bir liseye kavuşacağız. İlçemizde bu yıl 24 derslik ve 200 kişilik imam hatip lisesi ve 8 derslik ve 200 kişilik pansiyonlu Said Nursi İmam Hatip Ortaokulumuzda yeni binasında hizmete başlamıştır. Ayrıca yıllardır okul sıkıntısı yaşayan köylerimizde de aciliyet sırasına göre Dağdibi köyümüze 12 derslikli ilk ve ortaokul yapılacaktır. Bu yatırımların ilçemize gelmesinde katkısı olan tüm siyasi ve devlet büyüklerimize, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Eğitim çıtamızı yükseltmek adına her zaman daha iyi yerlere gelmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.









#MEB
#TEOG
#Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş
#LYS
8 yıl önce
default-profile-img