|

TEOG YEP sonuçları açıklanıyor! MEB Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP)

TEOG YEP sonuçlarının açıklanmasına az bir zaman kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan 2016 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) için geri sayım başladı. Hem öğrencilerin hem de velilerin merakla beklediği puanların hangi tarihte açıklanacağını ve nasıl öğrenileceğini haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
20:00 - 17/06/2016 Cuma
Güncelleme: 17:12 - 17/06/2016 Cuma
Diğer

TEOG YEP sonuçlarınını ne zaman açıklanacağı belli oldu. Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) merak eden öğrenciler haberimizden tüm detayları görebilirler. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen TEOG kılavuzunda yer alan tarihlere göre, YEP sonuçları 29 Haziran tarihinde açıklanacak. Öğrenciler TEOG YEP puanlarını e-okul sistemine giriş yaparak öğrenebilecek. İşte TEOG ile ilgili merak edilen tüm detaylar.



TEOG YEP sonuçları öğrenmek için e-okul sistemine giriş yapabilirsiniz.



ekranı için tıkla



açıklandığında buradaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz



TEOG tercih ve yerleştirme e-kılavuzu yayımlandı- tıkla indir



TEOG YEP puanı açıklandı mı? sorusunun yanıtını haberimizden görebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçları dün akşam saatlerinde açıklandı. Öğrenciler e-okul sistemine giriş yaparak sınavların sonuçlarını öğrendi. E-okul sisteminde TEOG sınavlarının sonuçları yer aldı, ancak Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) henüz yayınlanmadı. TEOG YEP puanı açıklandığında e-okul VBS girişi yaparak öğrenebilirsiniz. İşte tüm detaylar.



TEOG YEP puanları açıklandığında aşağıdaki linke tıklayarak görebilirsiniz.


için tıkla



Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG sonuçlarının e-okul sistemi üzerinden giriş yapılarak öğrenilebileceğini bildirdi.



Bakanlıktan yapılan açıklamada, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş sistemi kapsamında 27-28 Nisan 2016 ve 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan 8. sınıflar 2. dönem ortak sınavların değerlendirme işlemlerinin 8 Haziran 2016 tarihinde tamamlandığı vurgulanarak, "Sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilmiştir. Ortak sınavlarda öğrencilerin aldığı puanlar, 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) hesaplamasında da kullanılacaktır. E-okul sistemine işlenen sınav sonuçları, ayrıca yazılı olarak öğrencilere gönderilmeyecektir. Öğrenci ve velilerimiz, sınav sonuçlarını e-okul sistemi üzerinden giriş yaparak öğrenebileceklerdir" denildi.



Lise tavan taban puanlarını buradan görebilirsiniz. Hangi lise kaç puan ile öğrenci alıyor? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçları bugün açıklandı. Öğrenciler TEOG sonuçlarının ardından Lise taban puanlarını merak etmeye başladı. Yerleştirmeye Esas Puanın (YEP) Hesaplanması Öğrencilerin 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır. Tüm illerin lise tavan ve taban puanlarını Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sisteminden öğrenebilirsiniz.



için tıkla



- Bursluluk koşullarında "yüzde 5" barajı


Özel okulların, Bakanlığın belirlediği kontenjan giriş takvimine göre yüzde 5'lik dilimden burslu öğrenci almak için sisteme öğrenci sayısı girişi yapabileceklerini de belirten Şamlıoğlu, şu bilgileri verdi:



"Özel okullarda yüzde 100 burslu okutulacak öğrenciler, Bakanlıkça puan üstünlüğü esasına göre yüzde 5'lik dilimden seçilecek. Yerel şartları dolayısıyla, Türkiye genelindeki ilk yüzde 5'lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk yüzde 5'lik dilimden karşılayabilecekler. Özel okullarda öğrenimi süresince burslu olarak okutulacak öğrenci, başarısı devam ettiği sürece bu haktan yararlandırılacak. Herhangi bir şekilde kurumdan ayrılan burslu öğrencilerden öğrenim gördüğü süre için ücret talep edilmeyecek."



SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ


a. Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.



b. Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.



c. Her adayın cevap kâğıdı, 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.



ç. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.



d. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.



e. Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.



f. 8'inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.



g. Salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin, kopya sonucu iptal edilen dersin sınavı puanla değerlendirilmez. Ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınır.



ğ. Engelinden veya başka bir sebepten dolayı herhangi bir dersten muaf olan öğrencilerin ortak sınav puanı, yıl sonu başarı puanı hesaplamasındaki usullere uygun olarak hesaplanacaktır. Tüm hesaplamalar virgülden sonra dört basamağa kadar yapılacaktır.



h. Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.



Yıl Sonu Başarı Puanı Hesaplaması


Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.



Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Hesaplaması


Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır.



Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.


Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması Öğrencilerin 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.



Yerleştirmeye esas puanın hesaplanmasına dair örnek Ek-3'te verilmiştir.



Velisinin yurt dışında bulunduğu sürede öğrenimlerinin bir kısmını veya tamamını Bakanlığa bağlı olmayan yurt dışındaki eğitim kurumlarında gören öğrencilerin, yerleştirmeye esas puanın hesaplanması, ortak sınav puanı ile yurt içinde öğrenim gördükleri yıllara ait yıl sonu başarı puanları dikkate alınarak hesaplanacaktır.



KKTC' deki ortaokullarda öğrenim görenlerin yıl sonu başarı puanları, Türkiye'de öğrenim gören öğrencilere uygulanan hükümlere göre belirlenecektir.



6, 7 ve/veya 8'inci sınıf öğrenimlerinin bir kısmını veya tamamını yurt dışında tamamlayan öğrencilerin “yerleştirmeye esas puan" hesaplaması aşağıdaki gibi yapılacaktır.



- Üç öğretim yılından bir yılını yurt dışında tamamlayan öğrenciler için örnek hesaplama:



6'ncı sınıf – yurt içi



7'nci sınıf - yurt dışı



8'inci sınıf - yurt içi



-Üç öğretim yılından iki yılını yurt dışında tamamlayan öğrenciler için örnek hesaplama:



6'ncı sınıf – yurt içi



7'nci sınıf - yurt dışı



8'inci sınıf - yurt dışı



YEP = ( (YBP6 + ((YBP6 + YBP8) /2) + YBP8) + AOSP )/2



YEP = ( (YBP6 x 3) + AOSP )/2



Eğitimlerinin tamamını yurt dışında tamamlayan öğrencilerin YEP'i, AOSP'nın ötelenmesiyle hesaplanacaktır.



-Üç öğretim yılının tamamını yurt dışında tamamlayan öğrenciler için örnek hesaplama:



Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin yerleştirmeye esas puan hesaplaması yapılabilmesi için, öğrenciler her iki dönem yapılacak olan ortak sınavlara katılmak zorundadırlar. Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğünce yapılan sınavlarda 1'inci dönemde alınan başarılı puan (45 ve üzeri), 2'nci dönem okul tarafından yapılan yazılı puanı olarak kullanılacaktır.



Ek Puan


TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarında, ulusal elemelerden geçtikten sonra ülkemizi temsil etme hakkı kazanmış olan öğrencilere, katıldıkları yılın yıl sonu başarı puanlarına belirlenen oranda ek puan verilecektir.



Öğrencilerin, TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarına katıldıkları yıla ait yıl sonu başarı puanına, yıl sonu başarı puanının



- Altın madalya alan veya birinci olanlar için % 10'u,



- Gümüş madalya alan veya ikinci olanlar için % 9'u,



- Bronz madalya alan veya üçüncü olanlar için % 8'i,



- Bu etkinliklere katılanlar için de % 7'si oranında ek puan eklenir.



Öğrenim gördüğü yıl içinde TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarına katılıp her iki sınavda da başarılı olan öğrencilerin almış oldukları en yüksek derecenin tamamı, diğer derecenin de yarısı hesaplamada dikkate alınır.



Ekip ya da takım olarak TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarında ulusal elemelerden geçtikten sonra uluslararası sınavlara katılıp başarılı olan öğrencilerin aldıkları ek puan, yıl sonu başarı puanlarına ilave edilir.



Ek puan hakkından, derece veya katılım belgelerini ÖDSGM'ye ibraz eden öğrenciler yararlanabilir.



YEP = (AOSP / 700) x 500



Öğrenciler konu ile ilgili belgelerini ve dilekçelerini ders yılı bitimine kadar ÖDSGM'de olacak şekilde göndereceklerdir. Süresi içerisinde ÖDSGM'ye ulaşmayan belge ve dilekçeler işleme alınmayacaktır.



Ülkemizi temsil etme hakkını kazandığını belgeleyemeyen öğrencilerin başvuruları, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesi gereğince dikkate alınmayacaktır.







Örnek tabloda yer alan öğrenci notları dikkate alınarak yapılan sınav değerlendirme hesaplamaları aşağıdadır:


1* : ORTALAMA HESABI: Sınavlar ve ödevlerden alınan puanların aritmetik ortalamasıdır.



ORT=(SP1+SP2+SP3+PP+PRP)/5



Ortalama(Türkçe) = ( 75 + 85 + 70 + 75 ) / 4 = 76.2500



2*: AĞIRLIKLI ORTALAMA HESABI: Her ders için hesaplanan ortalamaların, o dersin haftalık ders saatine çarpımının, ders saatleri toplamına bölünmesi ile elde edilen değerdir.



AORT=(ORTxDS)/Toplam Ders Saati



Ağırlıklı Ortalama(Türkçe) = ( 76.2500 x 5 ) / 34 = 11.2132



3* : YILSONU BAŞARI PUANI: Her iki dönemde, her ders için hesaplanan ağırlıklı ortalama toplamlarının, aritmetik ortalamasıdır. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılır.



Yılsonu Başarı Puanı=(1.Dönem Ağırlıklı Ortalama Toplamı + 2.Dönem Ağırlıklı Ortalama Toplamı)/2



1. Dönem Ağırlıklı Ortalama Toplamı = 77.3407



2. Dönem Ağırlıklı Ortalama Toplamı = 79.6936



Yılsonu Başarı Puanı = ( 77.3407 + 79.6936 ) / 2 = 78.5172



AĞILIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI

: Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır.



Çarpımların toplamından elde edilen değer, derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle her bir dönem için dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı elde edilir. Dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanlarının aritmetik ortalaması ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır.



1.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP1)



OSP1 = ((( (SPTürkçe x AKTürkçe + SPMat x AKMat + SPFen x AKFen + SPİnk.Tar.x AKİnk.Tar. + SPYab.Dil x AKYab.Dil + SPDin x AKDin) / AKTop.) / 100) x 700)



= ((( (85x4 + 35x4 + 90x4 + 85x2 + 60x2 + 75x2) /18) / 100) x 700)



= 497.7778



2.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP2)



= ((( (90x4 + 75x4 + 70x4 + 80x2 + 70x2 + 75x2) /18) / 100) x 700)



= 540.5556



Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) = (OSP1 + OSP2) / 2



= (497.7778 + 540.5556 ) / 2



= 519.1667



8.Sınıf Yılsonu Başarı Puanı 78,5172



7.Sınıf Yılsonu Başarı Puanı 68.9781



6.Sınıf Yılsonu Başarı Puanı 75.8759



Ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı 519.1667



Yerleştirmeye esas puan (YEP) 371.2689



Yerleştirmeye Esas Puan: 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılır.



Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) = ( YBP8 + YBP7 + YBP6 + AOSP ) /2



= (78.5172 + 68.9781 + 75.8759 + 519.1667 ) / 2



= 371.2689








ORTAK SINAVLARIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR


a. Ortak sınavlara giriş şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,



b. Cevap kâğıdının, dönüş sınav güvenlik kutu/çantasından çıkmaması, zarar görmüş ya da eksik çıkması,



c. Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi,



ç. Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması,



d. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,



e. Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması,



f. Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz vb. iletişim araçları ve defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında öğrencinin yanında bulundurması,



g. Sınav evrakının dönüş sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla Bakanlığa gönderilmesi,



ğ. Öğrenci tarafından sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını ve/veya cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi'nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerinin ve yetkililerin tuttuğu tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.



h. Ortak sınavı geçersiz sayılan öğrenciler mazeret sınavına alınmayacaktır.



TEOG'da Başarılı Olan Öğrenciler Koca Sinan'ın Eserlerini Yerinde Görecek


Melikgazi Çocuk Meclisinin faaliyetleri kapsamında TEOG'da başarılı olan öğrenciler, Mimar Sinan'ın eserlerini İstanbul'da görme fırsatı bulacak.



Çocuk Meclisinin çalışmalarının takdir topladığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, son alınan faaliyet kararına göre, TEOG'da başarılı olan öğrencilerin İstanbul gezisi ile ödüllendirileceğini söyledi. Başkan Büyükkılıç, “Belediyesi Çocuk Meclisi Üyeleri; sağlık, eğitim ve sosyal konularda etkinlik düzenleyerek gündem oluşturmaktadır. Sigarayı bırakma kampanyası, sağlık sempozyumları, kültüre yolculuk Kayseri projesi gibi birçok etkinlikleri ile halkı bilgilendirmekte ve bilinçlendirmektedir. Çocuk meclisi üyelerinin bu kez derslerinde başarılı olanları ile eğitim kurslarında yapılan sınavda başarılı olanlardan oluşan bir ekip ile Mimar Sinan'ın eserlerini görmek ve bilgilenmek amacı ile İstanbul'a kültür gezisi düzenlemişlerdir. İstanbul ilinde özellikle Mimar Sinan'ın eserleri başta olmak üzere kültür gezisi ile bu kez kendileri bilgilenecek ve öğreneceklerdir." diye konuştu.



Gaziantep'te TEOG'da tam puan alan öğrenci ödüllendirildi


Gaziantep'te, TEOG sınavında 500 tam puan alan Pelin Tiryaki, eğitim gördüğü okulun müdürü tarafından ödüllendirildi.



Dün açıklanan TEOG sınav sonuçlarını öğrenen Pelin Tiryaki, bütün sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan aldı. Tiryaki, ailesiyle birlikte öğrenim gördüğü Mehmet Emin Zekiye Üstünel Ortaokulu'nun müdürü Ahmet Yaşarı ziyaret etti. Sınavdan tam puan alan Tiryakiyi okul yöneticileri ve öğretmenleri başarısından dolayı tebrik etti.



Sınavdan aldığı tam puanla sevinen Pelin Tiryaki, başarılı olacağını beklediğini ifade ederek, "Anneme ve babama çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte yanımda olan okul yöneticilerine ve öğretmenlerime çok teşekkür ederim. Ders çalışmayı seven bir insanım. Boş bulduğum vakitlerde ders çalışmaya özen gösterdim. Derslerimi tekrar ettim. Bol bol kitap okudum. Sınava çalıştığım süre boyunca şampiyon olacağımı düşünüyordum. İnsanın kendisine bir hedef koyması gerek ve bu hedef doğrultusunda ders çalışması gerek" dedi.



Okul Müdürü Yaşar tarafından ödüllendirilen Tiryaki, doktor olmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.



TEOG YEP sonuçlarının açıklanmasına az bir zaman kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan 2016 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) için geri sayım başladı. Hem öğrencilerin hem de velilerin merakla beklediği puanların hangi tarihte açıklanacağını ve nasıl öğrenileceğini haberimizden görebilirsiniz.


#TEOG
#YEP
#Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP)
#MEB
#YEP puanları
#YEP sonuçları
8 yıl önce