|

TEOG YEP sonuçları! TEOG Yerleştirme Esas Puanları ( YEP puanları ) açıklandı

TEOG YEP puanları açıklandı. Lise tercihlerini gerçekleştirecek olan öğrencilerin merakla beklediği puanlar açıklandı. Öğrenciler e-Okul üzerinden sisteme giriş yaparak puanlar hakkında bilgi sahibi olabilir ve tercih işlemlerini gerçekleştirebilirler. İşte TEOG YEP puanları...

Yeni Şafak
08:54 - 3/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:59 - 3/07/2017 Pazartesi
Diğer
TEOG Yerleştirme Esas Puanları
TEOG Yerleştirme Esas Puanları

TEOG YEP puanları açıklandı. TEOG sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler Yerleştirme Esas Puanları’nı merak ediyordu. Beklenen açıklama da nihayet geldi. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden giriş yapan öğrenciler TEOG YEP puan dağılımını görebilecekler. İşte TEOG YEP puanları…

TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrenciler 14 - 24 Temmuz tarihlerinde 25 okula kadar tercih yaparak ortaokul müdürlüklerince tercih işlemlerini onaylatacaklardır. Tercih işlemi okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacaktır. Öğrenciler, tercih değişikliklerini okul müdürlüklerinde onaylatma işleminden önce yapmaları gerekmektedir.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanla öğrenci alan okulların önceden belirlenmiş kontenjanlarına, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan ve puan üstünlüğüne dayalı olarak öğrencilerin tercihleri doğrultusunda merkezi yerleştirmeyle gerçekleştirilmektedir.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması halinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınmaktadır.

11 Ağustos tarihinde de yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacaktır.

14-18 Ağustos, 21-23 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde ise yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecektir.

E-okul giriş nasıl yapılır?

E-okul VBS giriş yapmak için adaylar internet tarayıcılarına "okul.meb.gov.tr" adresini yazarak giriş sayfasına ulaşabilirler. Ya da Google'a e okul giriş yazarak sıralanan sitelerden Milli Eğitim Bakanlığına ait siteye tıklayabilirler. (Unutmayınız ki, .gov.tr ve .edu.tr uzantılı domainler devlet kurumlarına aittir.)

Adaylar e-okul yönetim bilgi sistemine giriş yapmaları için bazı bilgilere sahip olmak zorundalar. E-okul kullanıcı adı, e okul şifre bilgilerini panele girerek detaylara ulaşabilirler.

E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak için ise öğrenci T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası bilgilerini girerek veliler çocuklarının okul ile ilgili yazılı, sözlü, TEOG sonuçları, TEOG YEP sonuçlarına ulaşabilirler.

#e-Okul
#TEOG
#YEP puanları
#TEOG YEP puanları
#TEOG puanları
7 yıl önce