|

Terör mağduru öğrenciler Bitlis'te

Terör örgütü PKK'ya yönelik barikat kaldırma ve çukur kapatma operasyonları ile sokağa çıkma yasağının devam ettiği illerde eğitimine devam edemeyen 54 öğrenci, Bitlis merkez ve ilçelerinde eğitimini sürdürüyor. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, eğitimi kutsal bir vazife olarak gördüklerini ve Güneydoğu'da eğitimin aksamaması için tüm

Yeni Şafak
12:36 - 18/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:37 - 18/04/2016 Pazartesi
AA
Terör yüzünden kendi okullarına gidemeyen 54 öğrenci Bitlis'te eğitim-öğretim hayatlarına devam ediyor.
Terör yüzünden kendi okullarına gidemeyen 54 öğrenci Bitlis'te eğitim-öğretim hayatlarına devam ediyor.

Terör örgütü PKK'ya yönelik barikat kaldırma ve çukur kapatma operasyonları ile sokağa çıkma yasağının devam ettiği illerde eğitimine devam edemeyen 54 öğrenci, Bitlis merkez ve ilçelerinde eğitimini sürdürüyor.



İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, yaptığı açıklamada, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki olaylardan dolayı vatandaşların göç etmeye mecbur kaldığını, vatandaşların yanı sıra olaylar nedeniyle öğrencilerin de had safhada mağdur olduğunu söyledi.



2 bin öğrenci barındıracak yerimiz var


Bitlis'teki dersliklerde öğrenci sayısının 20 ila 25 olduğunu belirten Korkmaz, şöyle devam etti:



"2 bin öğrenci barındıracak kadar tedbirimiz ve yerimiz var. Bizde sınıflar kalabalık değil. Sınıflarımızda ortalama 20 ila 25 öğrencimiz mevcut. Hakkarili, Edirneli ve Tekirdağlı olması hiç fark etmiyor. Çünkü bunlar bizim çocuklarımız. Biz hizmet vermekle mükellefiz. Eğitim gibi kutsal bir hizmeti veriyoruz. Mağdur olan çocuklarımız bize sayı olarak ne kadar gelirse gelsin, hepsini barındırabilecek ve eğitim ortamı sağlayabilecek her türlü tedbiri aldık"





Her yer yıkık döküktü


Şırnak'taki terör olaylarından dolayı Bitlis'in Tatvan ilçesine gelerek Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitimine devam eden 12'nci sınıf öğrencisi Nezahat Ergin ise yaşadıklarını anlatırken duygulandı.



Şırnak'taki çatışma, silah sesleri ve sokağa çıkma yasağından dolayı eğitimine devam etmek için buraya geldiğini bildiren Ergin, şunları söyledi:



"Buradan eğer Allah nasip ederse bir meslek sahibi olup şehrimize döneceğiz. Bilmiyoruz ne olacak. Haberleri izlediğimizde şehrimizin ve mahallemizin yıkıldığını görüyoruz. İnşallah memleketimiz tez zamanda her şeyden kurtulur. Yaklaşık bir aydır burada eğitim görüyoruz. Orada YGS'ye giremedik. 12'nci sınıf öğrencilerini farklı illere gönderdiler. YGS'ye Gaziantep'te girdim. YGS dönüşü sokağa çıkma yasağı olduğu için Cizre'ye ve evimize gidemedik. Ailelerin tamamı değişik kentlere göç etti. Kaldığımız evler yıkıldı. Her yer yıkık döküktü"




#Bitlis İl Milli Eğitim
#Mehmet Emin Korkmaz
#eğitim
#Güneydoğu'da eğitim
#Bitlis
#terör
#terörizm
#terörist
#PKK
8 yıl önce