|

Teröre karşı elele

TESK, TZOB, Türk-İş, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, TİSK, HAK-İş ve TOBB, terörle mücadelede hükümete tam destek verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen 8 sivil toplum kuruluşu adına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Cuma günü, huzur ve güvenlik konularını istişare etmek için biraraya geleceğiz. Sayın başbakanımızı davet ettik, katılmayı kabul ettiler” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:13 - 29/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Türkiye'nin siyasi istikrarı yanında ekonomik atılımlarını da hedef alan terör dalgasına karşı İşveren, işçi, memur, esnaf ve çiftçileri temsil eden sivil toplum kuruluşları elele verdi. Türkiye'nin çalışan ve üreten kesimlerini temsil eden TESK, TZOB, Türk-İş, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, TİSK, HAK-İş ve TOBB'dan oluşan 8 büyük sivil toplum örgütünün başkanları dün Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti. Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen ve 1,5 saat süren görüşmede Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de hazır bulundu.



HUZUR MÜCADELESİNE DESTEK


Toplantının hem girişinde hem çıkışında 8 büyük sivil toplum kuruluşu adına açıklama yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Sayın Başbakanımıza, güvenli bir ülkede yaşamının en doğal hakkımız ve beklentimiz olduğunu ilettik. Bu beklentiyi, hukukun içinde kalarak hayata geçirmenin devletin asli yükümlülüğü olduğunun vurgusunu da yaptık. Bu çerçevede huzur ve güveni sağlama yolunda atılan ve atılacak bütün adımları desteklediğimizi de bildirdik" dedi.



CUMA GÜNÜ BAŞBAKAN İLE TOPLANTI VAR


Sivil bir platform olarak gelecek cuma günü, ülkede son günlerde yükselen terör dalgasına karşı huzur ve güvenlik


konularını istişare etmek için Ankara'da biraraya geleceklerini bildiren Hisarcıklıoğlu, toplantıya daha geniş bir istişare zemini için söz konusu platformda yer alan kuruluşların illerdeki temsilcilerinin dahil olacağını belirtti. Hisarcıklıoğlu, “Sayın başbakanımızı istişare toplantımıza davet ettik. Kendisi bu


toplantıya katılmayı kabul ettiler" diye konuştu.



TEHDİDİN FARKINDAYIZ


Malazgirt'te şehit edilen Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız'a Allah'tan rahmet, saldırıda yaralanan eşine şifa ve başsalığı dileğinde bulunan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: “Bilindiği üzere, ülkemiz yurt içi ve yurt dışı kaynaklı bir terör dalgası ile karşı karşıyadır. Bu çerçevede 23 Temmuz'da Suruç'ta vatandaşlarımızın öldürülmesi, Adıyaman'da askerimizin ve Ceylanpınar'da polis memurlarımızın şehit edilmesi üzerine, bir açıklama yayımlamıştık. Maalesef bu menfur eylemlerde çok sayıda yurttaşımızı kaybettik. Polis ve askerimizi şehit verdik. Tüm vatandaşlarımız gibi biz de yaşanan bu vahim gelişmelerden büyük elem, üzüntü ve kaygı duyuyoruz. Son seçimlerde olduğu gibi, milletimiz, yine siyaset yapmanın yolunu sandıktan geçtiğini büyük bir olgunlukla göstermiştir."



Kamu güvenliği yoksa üretim de yok


Hisarcıklıoğlu, mazereti ne olursa olsun terörün, siyaset yapmanın ahlaki bir yolu olarak kabul edilemeyeceğini belirterek, her türlü terörü kınadı. Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: “Vatandaşlarımızın can güvenliği ve ülkemizde huzurun sağlanması hepimizin önceliğidir. Zira güvenli bir ülkede yaşamak en doğal hakkımız ve beklentimizdir. Açıktır ki kamu güvenliği tesis edilmeden üretim olmaz. Ticaret olmaz. İstihdam olmaz. Refahımız artmaz. Çocuklarımız için mutlu bir gelecek tesis edemeyiz. Terör dalgasından duyduğumuz üzüntü ve kaygıyı Sayın Başbakanımıza ilettik."



Terörle dize getirilecek bir ülke değiliz


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, son dönemde artan terör olaylarına ilişkin, “Herkesin şunu çok iyi bilmesi gerekiyor ki Türkiye terörle dize getirilebilecek bir ülke değildir. Türkiye terörün, teröristin hak ettiğini en iyi şekilde verecek güce sahip bir ülkedir" dedi. Işık, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı 1. Aşama Uygulayıcıları imza törende yaptığı konuşmada, içinde bulunulan süreçte ülkeyi terör yoluyla dize getireceklerini zanneden bazı terör gruplarının oluşturmaya çalıştığı ortamı lanetledi.


Türkiye'nin kendi teknolojisini geliştirmesinin ne kadar önemli olduğunu bugünlerde bir kez daha gördüklerini vurgulayan Işık, ülkenin dünya tarihinin var olduğu günden bu yana yaşanan sorunların merkezi olan bir coğrafyada yer aldığını ifade etti. Bakan Işık, öncelikle çok güçlü bir devlet yapısına ihtiyaç olduğunu belirtti.



Şiddeti lanetliyoruz


Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, terörün her çeşidini lanetlediklerini söyledi. Artan terör olaylarına ilişkin Koca, şu değerlendirmelerde bulundu: “Niyazımız odur ki tez zamanda bu girdaptan çıkalım ve insanlarımızın ölümüne şahit olmaktan kurtulalım. Enerji ve bağlı değerler açısından fevkalade yüksek stratejik değere sahip olan bölgeye hakim olmak için yapılan plan, son derece büyük bir plandır. Belki hiç birimiz son planın ne olduğunu bilmiyoruz. Ama bölgede direkt ya da dolaylı emperyalist bir batı egemenliği hedefi olduğundan da hiç birimizin şüphesi yoktur."







-------------------------------------------------------------------


sorgulama


robotu


29 Temmuz

fiyatları







#Hisarcıklıoğlu
#Anadolu Aslanları İşadamları Derneği
#Arslan Kulaksız
9 yıl önce