|

TOBFED’den işsiz gençlere çağrı

Oto yıkama, lastik, rot balans gibi işyerlerini bünyesinde barındıran TOBFED, gençlere 15 gün ile 3 ay süren eğitimler veriyor. TOBFED Başkanı Serkan Bakırtaş, “Nitelikli personel çok ciddi sorun. Birçok KOBİ’miz bu yüzden iş yerini kapatmak zorunda kaldı” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 28/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 23:53 - 27/06/2017 Salı
Yeni Şafak
​TOBFED’den işsiz gençlere çağrı
​TOBFED’den işsiz gençlere çağrı

Tüm Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) Genel Başkanı Serkan Bakırtaş, sektörde nitelikli personel eksiğinin bulunduğunu belirterek iş arayan gençlerin kendilerine başvurmalarını istedi. Oto yıkama, oto kuaför, lastik, rot balans gibi işyerlerini bünyesinde barındıran TOBFED’in Genel Başkanı Bakırtaş, yaptığı açıklamada, federasyonlarının 120 bin küçük ve orta boy işletmeyi barındırdığını vurguladı.

MESLEK SAHİBİ YAPALIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı milli istihdam seferberliği kapsamında bugüne değin Doğu ve Güneydoğu’dan gelen bin 500 gence iş öğrettiklerini ve bu gençleri işe yerleştirdiklerini anlatan Bakırtaş, şunları söyledi: “Sektörümüzde nitelikli personel çok ciddi sorun. Birçok KOBİ’miz bu yüzden iş yerini kapatmak zorunda kaldı. Projeyle ilgili 81 ilden talepler alıyoruz. Ülkemizdeki bütün gençlerimize sesleniyorum. Otomotiv sektörü devasa bir sektör. 22 milyon araca hizmet veren bir sektörüz. Buradan da çağrı yapıyoruz. TOBFED’i arayın sizleri meslek sahibi yapalım.”

120 BİN KOBİ BİRER KİŞİ ALSA!

Bakırtaş, oto kuaförü, cam filmci, mini onarımcı gibi mesleklerde yetişen gençlerin 10 bin liraya kadar ücret alabildiğini belirtti. Sektörün önemli bir potansiyeli barındırdığını ifade eden Bakırtaş, “120 bin KOBİ birer kişi alsa 120 bin kişi eder. Böyle bir ihtiyacımız var. Bu her geçen gün gelişen büyüyen bir sektör. Gençlerin de bu sektörde kendilerini geliştirmesi gerektiğini, ciddi bir meslek olduğunu söylüyorum” ifadelerini kullandı.

Nitelikli personel
üretiyoruz

Gençlerin TOBFED’le mail adresinden, direkt telefon numarası üzerinden iletişime geçebileceklerini kaydeden Bakırtaş, “Gençlerle mülakat yapıyoruz ve sonra bir staj şeklinde işe başlatıyoruz. Üye olan tüm KOBİ’lere gönderip eğitimlere başlıyoruz. 15 gün bir ay ve üç aylık eğitim periyotları. Bu süreler zarfında işi öğrendikten sonra işe yerleştiriyoruz.” dedi.

#Serkan Bakırtaş
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce