|

Trabzonspor'a ceza yağdı

Hakem Çağatay Şahan ve yardımcılarının 4 saat Avni Aker Stadı'nda rehin tutulmalarının faturası ağır oldu. PFDK, yöneticilere rekor cezalar verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 02:34 - 4/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Trabzonspor-Gaziantepspor maçı sonrasında hakem Çağatay Şahan ve yardımcılarının 4 saat boyunca statta rehin tutulması ve soyunma odası koridorlarında yaşanan olayların faturası ağır oldu. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, yöneticilere verdiği emirle hakemlerin stattan çıkarılmamasını isteyen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na, sportmenliğe ayrıkı harekete iştirakı, sportmenliğe aykırı açıklamaları ve hakemi tehdidi nedeniyle 280 gün (9 ay 10 gün) hak mahrumiyeti ve 150 bin TL para cezası verdi. Yaşanan olaylarda yöneticileri sakinleştirmek yerine körükleyen, duvarları yumruklayıp hakem odasını tekmeleyen, daha sonra küfürler yağdıran TFF Başkanvekili İbrahim Usta da 1.5 yıl men cezası aldı.



Trabzonspor Kulübü yöneticilerinden Yakup Aslan ve Ali Uzunay 410 gün (13 ay 20 gün) hak mahrumiyeti, Aslan'a 230, Uzunay'a 260 bin TL para cezası verildi. PFDK, ayrıca Köksal Güney ve Ömer Demir'i 1 yıl hak mahrumiyeti ve 200'er bin TL, Ali Kemal Başaran, Onur İncehasan, Seyfettin Tayfun Kahyaoğlu ve Mehmet Terzi'yi yine 1 yıl ve 230'ar bin TL, sportif direktör Süleyman Hurma'yı ise 21 gün hak mahrumiyeti ve 25 bin TL para cezasına çarptırdı.



Trabzonspor Başkan Yardımcısı Yakup Aslan, "Tarihin en ağır cezaları. Tahkim Kurulu'na başvuracağız" dedi.



İki maç seyircisiz!


PFDK, yaşanan olaylardan dolayı Trabzonspor Kulübü'ne de ceza verdi. Bordo-mavililer, iki maçı sahasında seyircisiz oynayacak ve toplam 60 bin TL para cezası ödeyecek. Trabzonspor, Gençlerbirliği ve Eskişehirspor maçlarını boş tribünler önünde yapacak.



#Trabzonspor
#Yakup Aslan
#Çağatay Şahan
8 yıl önce