|

Trabzonspor'da kayyum sesleri

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, Trabzonspor’la ilgili 'Kongre iptal' kararını tekrar onadı. Yargıtay'da bulunan dosyanın sonuca kavuşmasıyla birlikte Trabzonspor'a kayyum yolu göründü. Kulübe tebligat yapılmasının ardından 45 gün içerisinde kongre yapılması gerekiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/10/2015 Cuma
Güncelleme: 10:43 - 9/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

Trabzonspor'un 26 Mayıs 2013 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurulu'yla ilgili Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği 'Kongre iptal kararı' Yargıtay 18. Hukuk Dairesi tarafından 2. kez onandı. İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkan seçildiği kongrede, yönetimin görev süresine bir defaya mahsus 2 yıl eklenmiş; iki genel kurul üyesi bunun usulsüzlük olduğunu belirterek kongrenin iptali davası açmıştı. Bu davayla ilgili yerel mahkemenin 8 Kasım 2013'te verdiği 'Kongre iptal kararı' tam 2 yıldır Yargıtay'da bekliyordu. Yönetimin, Yargıtay'ın verdiği iptal kararına uymayıp, tashihi karar (yeniden görülmesi) istemesi kayyumu gündeme getirdi.



Kulübe ulaşması beklenmeyebilir

Kulüp eski yöneticisi ve TFF Tahkim Kurulu eski üyelerinden Yusuf Reha Alp, “Davayı açan Recep Bakırtaş ve Ali Sait Yılmaz'ın avukatları mahkemeden kayyum talep edecek. Kayyum da kulübü kongreye götürecek. Kararın kulübe ulaşma süreci sürüncemede kalmaması için davayı açanların avukatı kararın kulübe gelmesini beklemeden kararı elden alıp süreci başlatabilir" dedi. Avukat Nusret Yılmaz ise, “Bazı ihtilaflar oluşsa bile kayyum atanırsa yol kesinleşmiş olur" yorumunu yaptı.



3 ayda zarar 35 milyon TL

Trabzonspor, 31 Ağustos 2015 itibariyle kulübün 407 milyon 713 bin 567 TL borcu olduğunu açıkladı. Borçlanmanın 152 milyon 42 bin TL'lik kısmının banka kredileri olduğu, bu yıl ödenmesi gereken kredinin 68 milyon 21 bin TL olduğu belirtildi. 3 aylık dönemde kulübün zararı 35 Milyon 223 bin TL olarak açıklandı.



Yeni üyeler oy kullanamaz

Yargıtay kararının kulübe ulaşmasının ardından Trabzonspor'un 45 gün içinde kongre yapması gerekiyor. Kongrede yeni üye-


ler oy kullanamayacak. Yeni yönetimi 2013'deki olağanüstü kongrede oy kullanan üyeler seçebilecek.



Hakemler de hata yapabilir






Trabzonspor camiası yaşanan hakem hatalarıyla sarsılırken İsveç Milli takım kampında bulunan Erkan Zengin, hakemlerin de hata yapabileceğini söyledi. İsveç Milli Takımı'nın Liechtenstein ve Moldova maçları için kampta olan Erkan, son 3 haftada talihsiz bir süreç yaşadıklarını dile getirdi. Trabzonspor'un hala şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğunu ifade eden Erkan, “Taraftarımızı üzdüğümüzün farkındayız. Yakında inşallah onlara özledikleri Trabzonspor'u izleteceğiz. Türkiye'de hakem hataları çok konuşuluyor. Bu durum futbolun önüne geçiyor. Hakemler de hata yapabilir" dedi.








#Trabzonspor
#kayyum
#Recep Bakırtaş
#Yusuf Reha Alp
9 yıl önce