|

Tüm yolcuların cesedine ulaşıldı

Endonezya'da pazar günü kalkıştan sonra günü kuleyle irtibatı kesilen yolcu uçağının enkazının ve uçaktaki 54 kişinin cesedinin bulunduğu belirtildi.

Yeni Şafak
10:18 - 18/08/2015 Salı
Güncelleme: 07:20 - 18/08/2015 Salı
AA

Endonezya'da pazar günü kalkıştan sonra günü kuleyle irtibatı kesilen yolcu uçağının enkazının ve uçaktaki 54 kişinin cesedinin bulunduğu bildirildi.



Endonezya Ulusal Arama ve Kurtarma Ajansı Başkanı Yardımcısı Heronimus Guru, Endonezya'da Papua Adası'nın Bintang Dağları'na düşen yolcu uçağını arama çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.



Yolcuların tamamı bulundu


Guru, uçağın enkazını tahmin ettikleri gibi Bintang Dağları'nda ormanlık bir alanda bulduklarını söyledi. Guru, "Uçak tamamen paramparça olmuş ve yanmış. Uçağın içindeki 54 yolcunun cesedine de ulaşıldı. Yolcuların çoğu da yanmış. Kimlik tespiti yapmak çok zor olacak" dedi.



Uçağın düştüğü bölgenin dağlık ve ormanlık olması nedeniyle cesetlerin tahliyesinin zor olacağını belirten Guru, tahliye için hava şartlarının olumsuz olmamasını dilediklerini söyledi.



Uçağın karakutusuna ise henüz ulaşılamadı. 100 kişilik bir ekip ve vatandaşların da yardımıyla karakutuyu arama çalışmaları devam ediyor. Uçakta yardıma muhtaç insanlara ulaştırmak üzere taşınan yaklaşık 500 bin doların da henüz bulunamadığı bildirildi.



Papua'nın başkenti Jayapura'daki Sentani Havaalanı'ndan kalkan uçak, eyaletin güneyindeki Oksibil'e gidiyordu. Uçakta beşi çocuk 49 yolcu ve beş uçuş görevlisi bulunuyordu.



Endonezya'daki son olay, sekiz ay içinde meydana gelen üçüncü uçak kazası oldu. Aralık ayında Surabaya Adası'ndan Singapur'a giden Air Asia Havayolları'na ait bir yolcu uçağı Java Denizi'ne düşmüş, 162 kişi hayatını kaybetmişti. Haziran ayında ise Endonezya ordusuna ait bir kargo uçağı 113 yolcusuyla şehir merkezinde bulunan bir otelin üzerine düşmüş, toplam 116 kişi ölmüştü.



#endonezya
#endonezya uçağı
#54 yolcusuyla düştü
#trigana air
9 yıl önce