|

Türk avukatlara Tacikistan'da gözaltı şoku!

Tacikistan'da tutuklu bulunan hukukçu ve gazetecilere yönelik hak ihlallerini incelemek üzere Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'ye gelen Türk avukatlar Gülden Sönmez, Emine Yıldırım ile tercümanları Malik Zaur Beg herhangi bir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındı.

Yeni Şafak
19:15 - 22/01/2016 Cuma
Güncelleme: 00:54 - 23/01/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Türk avukatlardan oluşan heyet, Tacikistan'da tutuklu bulunan hukukçu ve gazetecilerle görüşmeler için çalışmalar başlatmıştı.



5 avukat ve 1 Azeri tercümanın bulunduğu heyet, ülkede tutuklu bulunan isimlere yönelik insan hakları ihlallerini incelemek için harekete geçti. 21-23 Ocak tarihlerinde hayata geçirilmesi beklenen görüşmeler öncesinde skandal bir hukuksuzluk yaşandı ve avukatlar gözaltına alındı.







Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de konaklayan Türk avukatlar Başbakanlık İnsan Hakları Komisyonu ve İnsan Hakları İnceleme Kurulu üyesi Gülden Sönmez, Emine Yıldırım ile tercüman Malik Zaur Beg konakladıkları otelde hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındı.





Ulaşamıyoruz

İHH Avukatı Cihat Gökdemir, bu akşam uçağa bineceklerdi ama henüz bir bilgi ulaşmadı bize.







Sivil toplumun vicdanıdır

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, hukuk dışı yöntemlerle gözaltına alınan Gülden Sönmez için, resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşımlarda bulundu.








#türk
#avukat
#tacikistan
8 yıl önce