|

Türk zeytinyağı dünyaya açılıyor

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, bu ürünlerin ihracatını artırmak için kasım ayı içinde ABD, Suudi Arabistan ve Fransa'daki fuarlarda stant açacak. Komite dünya çapındaki fuarlara katılım ile Türkiye zeytin ve zeytinyağının dünya pazarında konumunun güçlenmesini sağlamayı amaçladıklarını ifade ediyor.

Yeni Şafak
10:27 - 11/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:38 - 11/11/2015 Çarşamba
AA

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı ihracatını artırmak için kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri, Suudi Arabistan ve Fransa'daki fuarlara katılacak.



ZZTK Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Gündeş, yaptığı yazılı açıklamada, komite olarak ABD'nin Chicago şehrinde 15-17 Kasım'daki PLMA-2015 Fuarı'na, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde 17-20 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Foodex Saudi 2015 Fuarı'na ve 24-26 Kasım'da Fransa'nın Montpellier şehrinde SİTEVİ 2015, Uluslararası Bağcılık, Şarapçılık, Zeytin, Meyve-Sebze Yetiştiriciliği Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı'na katılacaklarını bildirdi.



Amaçlarının, ABD pazarında Türk zeytinyağının konumunu güçlendirmek olduğunu belirten Gündeş, şunları kaydetti.



"Bu çerçevede komitemizce oldukça verimli ikili görüşmeler gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. ABD hem zeytin hem de zeytinyağı ihracatımızın büyük artış gösterebileceği en önemli pazar. ZZTK olarak her iki üründe de ABD'yi hedef pazar olarak belirledik. ABD 2014-2015 sezonunda zeytinyağı ihracatımızda lider ülke konumunda. Sofralık zeytin ihracatında ise 4. sırada yer alıyor. Bu fuara bu yıl ikinci kez katılıyoruz."



Gündeş, Birleşmiş Milletler'in 2013 verilerine göre Suudi Arabistan'ın gıda ithalatının 21 milyar doları aştığını belirterek, "Türkiye'nin Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği gıda ihracatı 2011 yılından beri düzenli olarak artıyor. Türkiye, 2014-2015 sezonunda Suudi Arabistan'a 11 milyon 606 bin dolarlık zeytinyağı ve sofralık zeytin ihraç etti" ifadelerini kullandı.



#Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi
#zeytin
#sofralık zeytin
#zeytinyağı
8 yıl önce