|

Türkiye buluşması

Başbakan Davutoğlu, miting için gittiği illerde temaslarını tamamladıktan sonra akşam buluşmaları gerçekleştirecek. Davutoğlu, Antalya'da turizmciler, Van'da aşiret liderleri ve korucular, İzmir'de Romanlar ile biraraya gelecek​.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/10/2015 Cuma
Güncelleme: 23:57 - 8/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Samsum'da balığa çıkan, İstanbul'da pazarda önlük takıp tezgaha geçen Davutoğlu, gittiği illerde Türkiye'yi kucaklayan buluşmalar gerçekleştirecek.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, miting için gittiği illerde temaslarını tamamladıktan sonra o ilde akşam buluşmaları gerçekleştirecek. Davutoğlu, sanatçı ve sporculardan çiftçiye, iş dünyasından emeklilerle, şehit yakınları ve gazilerlerden gençlere kadar toplumun her kesimi ile biraraya gelecek.



VAATLERİNİ ANLATACAK


Davutoğlu, biraraya geldiği kesimlere, AK Parti'nin seçim beyannemesinde yer alan vaatlerini anlatacak. Bu kapsamda, Davutoğlu'nun gençlerle Kahramanmaraş buluşması planlanıyor. Davutoğlu, kendi işini kurmak isteyen gençlere proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız, 100 bin liraya kadar faizsiz kredi verileceğini anlatacak. Bununla birlikte Davutoğlu, gençlere ücretsiz internet vaadi ile birlikte seçilme yaşının 18'e düşürüleceğini hatırlatacak.



KORUCULARLA VAN'DA


Davutoğlu'nun Van'da aşiret liderleri ve korucularla biraraya gelmesi, buluşmada gündemde olan 22 ilde 5 bin korucu alımının değerlendirilmesi öngörülüyor. Başbakan, kadın dernekleriyle, eski Bakan Fatma Şahin'in Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu Gaziantep'te buluşacak. Davutoğlu'nun kadınlarla buluşmasında, kadın girişimcilere 100 bin TL'ye kadar ve 5 yıl vadeli krediler için yüzde 85 kefalet imkanı sağlanması, doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdeminde değerlendirilmesi, çocuk sahibi olan kadınlara yarı zamanlı-tam ücretli çalışma vaatlerini anlatacak.



ŞEHİT AİLELERİ, GAZİLERLE


Diyarbakır'da STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle biraraya gelmesi planlanan Davutoğlu'nun burada terörle mücadele operasyonlarını anlatması öngörülüyor. Davutoğlu'nun çiftçilerle Malatya, engellilerle Eskişehir'de buluşacağı belirtiliyor. Davutoğlu, şehit aileleri ve gazilerle Trabzon'da buluşacak.



ROMANLARLA RANDEVUNUN ADRESİ İZMİR


Davutoğlu'nun, iş dünyası, azınlık temsilcileri, sanatçılar ve sporcularla buluşmalarının İstanbul'da olması öngörülüyor. Roman vatandaşlarla buluşma adresinin ise İzmir olduğu kaydedildi. Romanların barınma ve eğitim sorunlarıyla ilgili çalışmaların gündeme gelmesi bekleniyor.



TURİZMİN KALBİNDE TURİZMCİLERLE


Turizmcilerle buluşma Antalya'da olacak, farklı turizm türleri için yeni adımları bu buluşmada ele alınacak. Davutoğlu'nun Ankara'da Emekli Kongresi'ne katılması, aydınlarla buluşmayı planlıyor. Davutoğlu Kayseri, Mersin başta olmak üzere bazı illerde de STK temsilcileriyle bir araya gelecek.

#ak parti mitingi
#davutoğlu
#seçimler
8 yıl önce