|

Türkiye uzaya neden gitmesin

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayi Konseyi, 1987 yılında uzaya giden Suriye'nin ilk ve tek kozmonotu Muhammed Faris'i ağırladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/01/2016 Pazar
Güncelleme: 23:18 - 16/01/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Misafir kozmonota çalışmaları hakkında bilgi veren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayi Konseyi'nin projeleriyle Bursa ve Türkiye'ye örnek olduğunu belirtti. Duran, “Bursa, uzay, havacılık ve savunma sanayi sektöründe üretime en uygun şehirlerin en başında geliyor. Bizler yaptığımız çalışmalarımızda doğru yolda olduğumuzun farkındayız. 5-6 kişi ile başladığımız konseyimizi bugün 100'ü aşkın kişi ile devam ediyor” dedi.



UZAY TEKNOLOJİSİNE YATIRIM YAPILMALI


Uzay deneyimlerini konsey üyeleriyle paylaşan Suriyeli kozmonot Muhammed Faris ise Suriye'de savaş pilotu olarak eğitim aldığını belirterek, “Herhangi bir insanın uzaya çıkması gerçekten çok zor. Bu kapsamda 1 yıllık bir eğitim gördüm” dedi. Uzayda 13 deney yaptığını da anlatan Faris, bu deneylerin 7 tanesinin sağlık, 3 tanesinin kimyasal maddelerden farklı alışımlar üzerine olduğunu belirtti. Türkiye'nin son yıllarda çok başarılı çalışmalara imza attığına da değinen Faris, “İran bir uydu gönderiyorsa, Türkiye niye göndermesin? Bizler, artık tüm bilgileri uzay araçları sayesinde öğreniyoruz. Türkiye'nin büyümesi için uzayda önemli bir güce sahip olması gerekiyor, bu yüzden uzaya yatırım yapılmalı” dedi. Faris, uzay ile ilgili olarak çocuklara küçük yaşta eğitimler verilmesi gerektiğini aktardı.



Suriyeli kozmonot Bursa'da


Uzay ile ilgili olarak çocuklara küçük yaşta eğitimler verilmesi gerektiğini aktaran Faris, “Çocuklardaki özel yetenekler keşfedilmeli, hatta çocuklar izlenip, gözlemlenmeli. Onların yeteneklerinin değerlendirilmesi lazım. İlgi ve yetenekleri geliştirilmeli. Bu kapsamdaki çalışmalarınız çok önemli" dedi.


#Bursa Ticaret ve Sanayi Odası
#İlker Duran
#Uzay
#Havacılık
#Muhammed Faris
#kozmonot
8 yıl önce