|

Türkiye yeni sürece hazır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ABD ve Çin arasında yaşanan vergi krizinin dünyadaki yeni süreci başlattığını söyledi. Türkiye’nin bu sürece çok önceden hazırlandığını ifade eden Albayrak, “Dünya küresel ekonomik dönüşüme girerken, Türkiye için son düzlük 24 Haziran. Sokağa atacak tek bir oyumuz yok” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/06/2018 Salı
Güncelleme: 01:05 - 19/06/2018 Salı
Yeni Şafak
​Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,
​Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, dün kendi seçim bölgesi İstanbul’daydı. İMES Sanayi Sitesi’nde sanayici ve iş adamları ile bir araya gelen Albayrak, 24 Haziran seçiminin önemine dikkat çekerek, “Son düzlüğe girdik. Dünyada büyük bir sistem değişikliği var. Bölgemizde ekonomilk ve siyasal değişimlere en hazır olan ülke biziz. 24 Haziranda vereceğiniz oylar ile Türkiye’nin önünü açacaksınız” dedi. Türkiye’nin AK Parti iktidarı döneminde 4 kat büyüdüğünü vurgulayan Albayrak, “Birilerinin dilinden düşmeyen yıkım söyleminin aksine, yaptıklarının çok daha iyisini yapmak için çalışan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti’nin öncülüğünde yeni bir sürecin arifesindeyiz” diye konuştu.

YENİ DÖNEME HAZIRIZ

Dünyanın bölgesel ve küresel açıdan çok zor bir döneme ilerlediğini vurgulayan Berat Albayrak, “Türkiye bu resmin neresinde olacak? Bölgemizde küçük, Asya-Pasifikte büyük bir kıyamet yaklaştığı söyleniyor. Türkiye’nin bu durumda içeride güçlü istikrarlı bir siyasi sisteme ve birlik ve beraberlik içinde yekvücut olmuş bir topluma ihtiyacı var. Çok şükür, birincisini 16 Nisan referandumunda, ikincisini de 15 Temmuz’da tüm dünyaya gösterdik. Teknolojik dönüşümlü katma değerli üretimin istihdam yoğunluğu üretimin yerini alacağı, istihdam yoğunluklu sektörlerinde batıdan doğuya doğru istihdam sorunuyla dönüşeceği yeni bir süreç başlıyor. Türkiye işte bu yeni sürece, dünyada rekabet ortamının zor yaşanacağı bu siyasi ve ekonomik iklime bölgesindeki en hazır ülke olarak giriyor” dedi.

  • Çin’e ve Hindistan’a sırt dönemeyiz
  • ABD’nin Çin’e uyguladığı yeni vergilerle ticaret savaşlarını iyice kızıştırdığını belirten Bakan Albayrak, şunları kaydetti: “Türkiye bölgenin rekabet avantajı en yüksek ülkesidir. Biz bu resmi tüm detaylarıyla kurguladığımız çok boyutlu bir dönüşümle, özellikle orta ölçekli sanayicimizin güçlenmesiyle ilgili projeler geliştirdik. 2030’u bulmadan Çin ve Hindistan’ın ekonomik büyüklüğü G7 ülkelerini geçecek. Sadece bu iki ülkenin nüfusu 3 milyar. Türkiye olarak biz bu ülkelere 160 milyar dolarlık ihracatımızın yüzde 2’sini ayırmışız. Buralara sırtımızı dönmeyeceğiz. Türkiye yeni dönemi iyi okuyor.”

Maceraya gerek yok

Muhalefetin vaadlerini eleştiren Bakan Albayrak, “Hayal satanların hayalleri bir ay bile sürmeden söndü bitti. Türkiye küresel ekonomik savaşa doğru giderken ihtiyacı olan şey, güçlü güvenilir ve istikrarlı bir vizyonla kenetlenmesidir. Maceraya girmeye gerek yok. Ateş çemberinden kenetlenerek çıkacağız. Sıkıldık, diyenlere soruyorum: Büyümekten mi sıkıldınız? Macera arayanlar kafalarını güney sınırımıza çevirip baksın. 15 sene içerisinde Suriye ve ırakta 2 milyondan fazla insan öldü. Başımızda çok güçlü ve 40 yıllık terör sorunlarını tasfiye eden bir Türkiye var. 24 Haziran bu hedefin en kritik virajıdır” dedi.

En iyi anketör millet

16 yıllık AK Parti iktidarı süresince birçok saldırıya maruz kaldıklarını belirten Albayrak, “Özellikle son 5 yılda görmediğimiz saldırı kalmadı. Karşılaştığımız onlarca operasyona rağmen bize yapılanlara karşı yılmadık. En büyük hakeme, anketöre, millete gittik. Yetkiyi aldık ve projelere devam ettik. 2002’de 10 milyon oy alırken şimdi 25 milyona yakın oy alıyoruz. Milletimiz bizi takdir ediyor. Ekonomide somut ve kararlı projelerle güçlü Türkiye yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Hiç kimseye hayal satmadık. Ekonomide yeni bir dönüşümün alt yapısı hazır” diye konuştu.

#Berat Albayrak
#Seçim
#Enerji
6 yıl önce