|

Türkiye’nin kader seçimi

Edirne’de 75. il mitingini yapan Başbakan Davutoğlu, AK Parti olarak 78 milyon vatandaşı bağırlarına bastıklarını söyledi. Diğer partilerin ülkenin belli bölgelerine gidemediğini vurgulayan Davutoğlu, vatandaşları sandığa davet etti: Halkımızın huzuruna gideceğiz ve pazar günü Türkiye’nin kader seçimi yapılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/06/2015 Cuma
Güncelleme: 05:24 - 5/06/2015 Cuma
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Edirne, Kırklareli ve Lüleburgaz'da düzenlediği mitinglerle onbinlere seslendi. Seçim kampanyası kapsamında düzenlediği mitinglerle 'bir serhattan diğer serhada vatanı birleştirip, bütünleştirdiklerini' ifade eden Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:


Buraya gelip cumhuriyetçilik yapanlar, cumhuriyetimizden bahsedenler, adında cumhuriyet olan CHP, ülkenin belli bir bölgesine hiç gitmedi. Bazı şehirlerde hiç yok. Geçen dönem 33 vilayette CHP'nin milletvekili yoktu. MHP, milliyetçilik yapar ama Sivas'ın ötesine geçtiği görülmedi. Geçtiğimiz dönem 45 vilayette milletvekili yok. Zaten HDP'yi bir kenara koyun, onun derdi başka. Gerçek cumhuriyetçi, milliyetçi, demokrasi yanlısı olanlar Türkiye'nin her köşesine gidebilenlerdir.



SON MİTİNG KONYA'DA


Size gelip burada ahkam kesenlere önce diyeceksiniz ki 786 bin kilometrekarelik vatan toprağında bulundun mu? 78 milyonu bağrınıza bastınız mı? İşte ispat burada, bu mitinglerde. Konya'da yapılacak mitingle 81 şehirde miting programını tamamlayacağım. Sonra halkımızın huzuruna gideceğiz ve pazar günü Türkiye'nin kader seçimi yapılacak.



HERKESİ BAĞRIMIZA BASTIK


81 vilayeti bağrımıza basacağız dedik. Bunu da Allah'ın izniyle başaracağız. 2002'de acı bir tablo vardı. o günleri yaşayan bir bürokrat şöyle demişti: 'Başbakan'ın yurtdışı seyahatlerinde fotokopileri kendi cebimizden karşılıyorduk.' 2002'de bu mirası aldıktan sonra, kurucu genel başkanımız, liderimiz Sayın Erdoğan'ın başbakanlığından sonra, işte 13 yıl içinde Türkiye IMF'ye borcunu ödedi mi? Şimdi herhangi, bırakın namerdi merde dahi muhtaç mıyız? Bunu kim yaptı.



YÜREĞİMİZE ATEŞ DÜŞER


Bulgaristan'daki, Bosna'daki, Makedonya'daki, Batı Trakya'daki soydaşlarımız, kardeşlerimiz hepsinin gönlü de istikameti de Edirne'dir. Türkiye'dir. İşte onun için Balkanlar'da bir yaprak kımıldasa, yüreğinize orada bir acı düşse bizim yüreğimize ateş düşer. Onların huzuru bizim huzurumuzdur. Edirneliler, sizin huzurunuzda söz veriyorum; her zaman da bunu yaptık, Rumeli'de Evlad-ı Fatihan'ın ihtiyacı neyse onu karşılayacak kudrette bir Türkiye var oldu, varolacak inşallah.



BİZ HAPSE MUHTIRAYA BOYUN EĞMEYİZ


Üstümüze geldiler, 'Bunlar yeni Osmanlıcı' diye. İçeriden şikayet ettiler, dışarıdan saldırdılar Cumhurbaşkanımızı Pınarhisar'da hapse attılar. İşte biz hapis olsa da boyun eğmeyiz, darbe teşebbüsü olsa da boyun eğmeyiz, vesayet teşebbüsü olsa da boyun eğmeyiz."



Daha kendi belediyesinde sorunu çözemedi


CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu her yerde esip, gürleyip 'benim hayatım başarı hikayesi' diyor ya 1991'de SSK'yı karlı bir şekilde aldı, bıraktığında SSK çökmüştü. SSK hastanelerine gidenler kapıda, nöbet beklerken vefat ederdi. Şimdi 12 yıl içinde 737 hastane yaptık, bin 737 sağlık tesisi yaptık ayrıca. CHP Genel Merkezi önünde Sarıyer Belediyesi'nin eylemi var. Kendi belediyesindeki işçileri protesto ediyor. Kendi taşeron sorununu çözemeyen birisi Türkiye'nin sorununu çözebilir mi? 4 yıl verin yeter diyor. Allah aşkına buna 4 dakika bile verilir mi?" dedi. İktidarları döneminde vatandaşlara götürülen hizmetlerden örnekler sunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Edirne'ye de havalimanı yapılacağı müjdesini verdi.



Menemen keyfi


Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi'ndeki “Başbakanımız Gençlerle Buluşuyor" programının ardından Edirnekapı Mezarlığı'na geçerek aile kabristanlığını ziyaret etti. Davutoğlu, daha sonra İstanbul Atatürk Havalimanı'na geçti. Burada Taksiciler Kooperatifi'ni ziyaret eden Davutoğlu, kooperatif binasının bahçesinde taksicilerle sohbet etti. “Şoförlerin menemeni güzel olur" diyen Başbakan, esnafın “Hemen hazırlayalım" demesi üzerine “10 dakikaya olur mu?" diye sordu. Bunun üzerine hemen menemen hazırlandı. Yaklaşık yarım saat süren ziyarette Davutoğlu, kooperatiften alkışlar eşliğinde ayrıldı. Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, Başbakan'ın menemen yediğini ve çay içtiğini söyledi. Can, Davutoğlu'nun, “Bir gün korumaları atlatıp menemen yemeye geleceğim" dediğini söyledi.



#Başbakan Davutoğlu
#erdirne
#seçimler
#ak parti mitingi
9 yıl önce