|

Tutuklandı

Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel’i öldüren, eşi Esma Karanfil’i de yaralayan damadı Cemil Yavuz Karanfil çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 105 günlük firarın sırrı da ortaya çıktı. Zanlının, bu süre boyunca başkası adına kayıtlı patates hat kullandığı, kimlik istemeyen günübirlik evlerde kaldığı belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:14 - 13/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Cemil Yavuz Karanfil poliste susma hakkını kullandı.
Cemil Yavuz Karanfil poliste susma hakkını kullandı.

İstanbul-Başakşehir’de kayınpederi Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel’i öldürdüğü, eşi Esma Karanfil’i de yaraladığı gerekçesiyle aranırken İzmir’de güven timleri tarafından yakalanan damadı Cemil Yavuz Karanfil tutuklandı. Karanfil, dün İstanbul’dan gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi.

EMNİYETTE İFADESİ ALINAMADI

Gayrettepe Asayiş Şubesi’ne götürülen şüphelinin emniyette ifadesi alınmadı, bu sürede ağlayarak “pişman” olduğunu söyledi. Şube çıkışında gazetecilerin sorularını cevapsız bırakan katil zanlısı, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi. Karanfil, Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Karanfil’in tutuklanarak cezaevine gönderilmesine hükmetti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, Karanfil’in “tasarlayarak öldürme” ve “tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etme” suçlarından ağırlaştırmış müebbet ve 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Karanfil’in yargılanmasına, ilerleyen günlerde Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

'PATATES HAT'LA KAÇMIŞ

İzmir-Cumhuriyet Meydanı’nda çimlerin üzerinde yatarken güven timlerine yakalanan Cemil Yavuz Karanfil’in 105 günlük firarının sırrı da ortaya çıktı. Polis, görüşmelerini yeni aldığı bir telefon ve “patates hat” olarak adlandıran açık hat üzerinden yapan zanlının yerini tespit edemedi. Zanlı, cinayetin ardından İstanbul Küçükçekmece’deki bir rezidansta kaldı. Karanfil, kimlik kaydı istemeyen bu rezidanstaki günlük kiralık evde günlerce saklandı.

GÜNÜBİRLİK EVDE KALDI

Bir süre sonra İstanbul’u terk eden Karanfil’in başka şehirlerde konaklarken de kayıt tutmayan otelleri ve yine günü birlik evleri tercih ettiği belirlendi. Polis, yaptığı çalışmalarda zanlının daha önce Sakarya, Niğde ve Hatay’da görüldüğünü belirlemiş, Karanfil’in yakalanması için 8 bin broşür bastırmıştı. Başakşehir’de kızı Esma Karanfil’in evine 29 Mayıs’a giden gazeteci Kadir Demirel, damadı Cemil Yavuz Karanfil tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Eşini de yaralayan zanlı kaçmıştı.


Yunanistan’a kaçacaktı

izmir’de güven timleri tarafından çimlerde uzanırken yakalandıktan sonra İstanbul’dan gelen Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen katil zanlısı Cemil Yavuz Karanfil’in Yunanistan’a gitmek için hazırlık yaptığı belirlendi. Karanfil’in üzerinde yapılan aramada 5 bin 700 TL para, ağabeyinin kimliğinin üzerine kendi fotoğrafını yapıştırdığı sahte kimlik, bir yabancı ülke vatandaşına ait hatlı telefon bulundu. Polis, Karanfil’in 105 günlük firar boyunca kimlerle görüştüğünü tespit etmek için hattı incelemeye aldı. Zanlının kaçtığı motorsiklet de İzmir’de ele geçti. Karanfil’in Yunanistan’a kaçabilmek için İzmir’e geldiği, bir ev kiraladığı, ancak evin kaporasını veremeden yakalandığı belirtildi.

#Kadir Demirel
#Yeni Akit
#Cemil Yavuz Karanfil
7 yıl önce