|

TVNET ekibi ölümden döndü

PKK’lı teröristlerin Afrin’den ateşlediği roketler yine Kilis ve Reyhanlı’ya düştü. 2 saldırıda 7 kişi yaralandı. Kilis’e gelen roket TVNET ekibinden Ersin Karatağ ve Hüseyin Koçak'ın da içinde bulunduğu restorana isabet etti. Yaşanan dehşeti saniye saniye kayıt altına alan Koçak ve Karatağ, saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Yeni Şafak ve
08:00 - 2/02/2018 vendredi
Güncelleme: 22:10 - 2/02/2018 vendredi
Yeni Şafak
PKK’lı teröristlerin Afrin’den ateşlediği roketler yine Kilis ve Reyhanlı’ya düştü.
PKK’lı teröristlerin Afrin’den ateşlediği roketler yine Kilis ve Reyhanlı’ya düştü.

Terör örgütü PKK’nın Türkiye sınırına yönelik roketli tacizleri sürüyor. Teröristlerin Afrin’den ateşlediği roketler dün yine Kilis ve Reyhanlı’yı vurdu. Kilis’i hedef alan roketlerden birisi bir eve isabet ederken diğeri sınırdaki gelişmeleri takip etmek için bölgede bulunan TVNET Muhabiri Ersin Karatağ ve Kameraman Hüseyin Koçak’ın da içinde bulunduğu restorana düştü.

PATLASA FACİA OLURDU

Roketin düşmesinin ardından yaşanan dehşeti saniye saniye kayıt altına alan Karatağ ve Koçak, gelişmeleri tüm Türkiye’ye duyurdu. Yaşadıkları şoku Yeni Şafak’a anlatan Karatağ şunları kaydetti: “Sabah erken saatlerde Suriye tarafına geçerek Burseya Dağı’nda yaşanan gelişmeleri haber yaptık. Akşama doğru ise Kilis’e döndük. Saat 17:45 gibi akşam yemeği yemek için restorana girdik. Burada bizden başka 4 müşteri daha ve restoran çalışanları vardı. Yemek yerken büyük bir gürültü ile irkildik. İki katlı binanın çatısından giren roket 1. katın betonunu da delerek zemin kata, iki masa arkamıza düştü. Toz duman içinde yaralıları dışarıya tahliye ettik. Roketin patlamaması büyük bir faciayı önledi. Saldırıda 4 kişi tavandan düşen beton parçalarından yaralandı ama durumları iyi.”

YARALILARIN DURUMU İYİ

Roketin isabet ettiği restoranın sahibi Erdoğan Aktaş da iş yerinde bulundukları sırada roketin isabet ettiğini ve korktuklarını söyledi. Olayın hemen ardından içerisinin toz bulutuyla kaplandığını belirten Aktaş, daha sonra içerideki yaralıları dışarı çıkarıp gelen ambulanslara bindirdiklerini, durumu kötü olan yaralı bulunmadığını vurguladı.

REYHANLI'YA DA 4 ROKET

Reyhanlı’da 4 roketin hedefi ise bir ev, mezarlık ve boş bir arazi oldu. Gece saatlerinde atılan roketlerden biri patlamazken, saplandığı yerde ekiplerce etkisiz hale getirildi. Gültepe Mahallesi’nde bir kişi yaralandı. Aynı mahalleye önceki gün düşen roketlerden biri, lise öğrencisi 17 yaşındaki Fatma Avlar’ı şehit etmişti.

Roketi veren ABD PKK/YPG’yi kınadı!

PKK/YPG’yi 10 bin tıra yakın silah veren ABD, Türkiye’ye roketli saldırı düzenleyen terör örgütünü kınadı. ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Kenneth McKenize, Pentagon Sözcüsü Dana White ile ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin YPG’nin Afrin’den Türkiye’nin Kilis iline yönelik roket saldırılarında birçok sivilin öldüğü onlarca sivilin de yaralandığını hatırlatması üzerine Korgeneral McKenzie şöyle konuştu: “Türkiye’ye yönelik her saldırıyı kınıyoruz. Bu spesifik saldırı ile ilgili bilgim yok ancak PKK’nın Türkiye’ye yönelik saldırılarını elbetteki kınıyoruz ve bu tehdidin etkisini minimize etmek üzere Türkiye ile çalışıyoruz.” “SDG’ya verilen ağır silahların toplatılacağı söylenmişti. Bu silahların toplama işlemi başladı mı bu konuda ne aşamadasınız?” sorusuna ise McKenize “Bu silahlar DEAŞ ile operasyon bittiğinde toplanacak - ki biliyorsunuz DEAŞ’a karşı operasyonlar Fırat Vadisinde devam ediyor- bu ekipmanlar orada SDG tarafından iyi amaçlarla kullanılıyor” şeklinde konuştu.


#Reyhanlı
#Roket
#PKK
#Terör
il y a 6 ans